Det finnes mange ulike teorier om hvorfor denne statuetten kalles "Oscar".
Det finnes mange ulike teorier om hvorfor denne statuetten kalles "Oscar". Foto: P4/Scanpix
Verdens største prisutdeling innen filmbransjen ble arrangert første gang i 1929, under navnet The Academy Awards. Hvordan endte den opp med å bli kalt The Oscars?

Bette Davis ektemann?
Teoriene er mange, og få virker å ha noen skikkelig vanntette svar. P4 møtte filmkritikeren Stephen Farber i Los Angeles. Han var også i tvil.

 - Det finnes mange historier. Noen mener at Bette Davis kalte statuetten opp etter hennes første ektemann, som het nettopp Oscar, smiler han til P4.

 - Prisen ble uoffisielt kjent som Oscar, og nå er det det eneste de kaller det. Ingen sier Academy Awards lenger, sier han, nesten litt vemodig.

Og prisen skiftet faktisk navn i 2013 - da ble det offisielt besluttet at prisutdelingen skulle hete The Oscars, og ikke The Academy Awards.

Du kan følge Oscarutdelingen i natt på TV6 - sendingen der er allerede i gang og selve prisutdelingen er ventet å starte ca. kl. 02.30 norsk tid.

Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
Fellingstillatelse på ulv Det er gitt skadefellingstillatelse på én ulv i sju kommuner i Agder. Lørdag 01.08 2020
Flere kanaler