JORDEN: Julia Roberts har fått rollen som moder jord i ny kampanje.
JORDEN: Julia Roberts har fått rollen som moder jord i ny kampanje. Foto: Reuters
Julia Roberts, Harrison Ford, Kevin Spacey og Robert Redford er noen av Hollywood-stjernene som fronter en ny kampanje som naturvernorganisasjonen Conservation International står bak.

Med slagordet "Naturen trenger ikke mennesker. Folk trenger naturen",  står de bak en serie kortfilmer som viser hvor viktig det er at vi tar vare på jorda.

Harrison Ford låner stemmen sin til havet i sin film. Robert Redford har fått fortellerstemmen i "The Redwood", som gir liv til et tre i skogen. Og Julia Roberts spiller jorden.

- Jeg har vært her 22.500 ganger lenger enn deg. Jeg trenger egentlig ikke mennesker, men folk trenger meg, sier Julia Roberts i filmen.Harrison Ford i rollen som havet er kanskje den mest uhyggelige. 

- Jeg skylder ikke menneskene noe, sier han i filmen. Jeg gir, de tar. Men jeg kan alltids ta tilbake. De forgifter meg og forventer at jeg skal gi dem mat. Jeg har dekket hele denne planeten en gang, og jeg kan alltids gjøre det igjen. Det er alt jeg har og si, sier han.
Se alle filmene i serien her.

Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
Fellingstillatelse på ulv Det er gitt skadefellingstillatelse på én ulv i sju kommuner i Agder. Lørdag 01.08 2020
Flere kanaler