IKKE ET TØRT ØYE: Det var ikke bare Mette Marit som gråt under Kronprinsens bryllupstale til henne.
IKKE ET TØRT ØYE: Det var ikke bare Mette Marit som gråt under Kronprinsens bryllupstale til henne. Foto: NTB scanpix
Til helgen gifter Prins Carl Philip seg med Sofia Hellqvist. Hun har en fortid som glamourmodell og har vært med i Paradise Hotel. Det svenske folk har ytret sin skepsis til prinsens valg av make, men på lørdag står bryllupet i Slottskyrkan i Stockholm. Om bryllupet kan komme seg opp på vår topp fem liste gjenstår å se.

Skandaler og romantikk
Siden 2000 har det vært tett mellom de kongelige bryllupene og fellesnevneren for mange av de er at de har skapt kontroverser. Men det er også tydelig at de unge kongelige er mer opptatt av romantikk og mindre opptatt av status og posisjon. Slikt blir det flotte bryllup av, vi har plukket ut de fem beste!

5. plass - Victoria og Daniel
Hun fikk sin personlige trener til slutt, åtte år etter at de ble sammen sto bryllupet i Storkyrkan i Stockholm, den 19. juni. Samme dato som Kronprinsessens foreldre giftet seg på 34 år tidligere.

Det var ikke lenger tvil om at Daniel var den rette mannen for kronprinsessen og det virket som hele Sverige hadde reist til Stockholm for å feire deres kjærlighet.4. plass - Märtha Louise og Ari Behn
En regntung dag i Trondheim i 2002 giftet Märtha Louise seg med forfatteren og bohemen, Ari Behn. Helt fra det ble kjent at de var et par og til dags dato har de skapt overskrifter.

Sermonien ble holdt i Nidarosdomen og Sissel Kyrkjebø fremførte salmen «Lær meg å kjenne dine veie». Men det man husker aller best er kanskje «lysfontenen» og det rosa og mintgrønne fargevalget for bryllupet. Til P4 sa brudeparet følgende i 2002:

- Vi liker begge sterke farger og er litt eksplosive. Det er sjokkerende at dette har fått så mye oppmerksomhet.

Talen til Ari Behn fikk også mye oppmerksomhet, her er et utdrag.

«Kjære Märtha, Du er som lyset som overvinner mørket. Å vite at du finnes, får meg til å vite at også Gud er nærværende. Sammen med deg frykter jeg ikke lenger døden. Gjennom deg, Märtha, er livet evig. Gjennom deg, Märtha, er livet levelig»

Saken fortsetter under bildet

Bryllup
KYSSET: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn sitt bryllup i 2002 skapte mange overskrifter. Foto: NTB scanpix


3. plass - Kate og William
29. april 2011 giftet Kate Middleton seg med prins William av Wales, men det var søsteren til bruden som stjal showet.

Philippa Charlotte «Pippa» Middleton var søsterens forlover i bryllupet og var kledd i en enkel hvit kjole. Hennes bakdel fikk massiv oppmerksomhet, noe som smigret henne.

Nesten 2000 mennesker var invitert til bryllupet og blant de mer kjente gjestene var David og Victoria Beckham, Guy Ritchie, Elton John og komikeren Rowan Atkinson.2. plass - Diana og Charles
Et av historiens mest sette bryllup. Nesten en milliard mennesker fikk med seg bryllupet i St Paul's Cathedral den 29. juli 1981. Diana hadde på seg en kjole laget av designerduoen David og Elizabeth Emanuel, og det er ingen overdrivelse at kjolen ble 80-tallets mest omdiskuterte.

Det var et eventyrbryllup på utsiden, men hvor fornøyd Diana og Charles egentlig var skulle ikke bli tydelig før flere år senere. Begge to ville i følge ryktene trekke seg fra bryllupet. Senere giftet Charles seg med Camilla Parker Bowles. De hadde et forhold allerede før Charles giftet seg med Diana og dette preget store deler av deres ekteskap.1. plass - Mette Marit og Kronprins Haakon Magnus
Bryllupet ingen nordmenn som opplevde det kan glemme. Mette Marit, elsket av kronprinsen, men ikke fullt så godt likt av folket. Det var snakk om å si fra seg tronen og det hele ble på et tidspunkt ganske altoppslukende i norsk presse. Men Kronprinsen sto stødig og valgte sin store kjærlighet.

I dag, 14 år senere, er det vel få som mener han valgte feil den augustdagen i 2001. Vielsen var i Oslo Domkirke og middagen og festen ble holdt på Slottet. Det var også der Kronprins Haakon smeltet samtlige hjerter i landet med en nydelig tale til sin brud. Flere saker

Kulderekord i Lom Mens juni ble en måned preget av varmerekorder, har juli startet med kulderekord. Lørdag 04.07 2020
Flere kanaler