Foto: P4
0:00 | 1:24
Sjefmegga Astrid Gunnestad (76) sliter med sterke smerter. Denne uken dro hun  til Amsterdam for å teste virkningen av det omdiskuterte stoffet. Med seg hadde hun P4-kollega Lise Askvik, programleder for "Meggene", for å se til at alt gikk bra.

– Jeg gjør dette for å se om det kan hjelpe mot alle smertene mine, påstår hun.

I 2012 ble det åpnet for bruk av cannabis-baserte stoffer til medisinsk bruk i Norge. Gunnestad ville derimot forsøke å røyke planten, slik en rekke stater i USA nå tillater.

– Hvorfor kan ikke jeg røyke marihuana, når både Jens Stoltenberg og Barack Obama har prøvd, gliser sjefmegga.

Astrid Joint
Foto: P4


Liten effekt

Men resultatet var ikke like bra som hun hadde forventet, og effekten slo ikke inn umiddelbart etter at hun tok sitt første drag på sigaretten.

- Dette var jo ikke store greiene, utbryter Astrid umiddelbart. Men etter noen minutter kommer virkningene av marihuanaen.

– Nå kjenner jeg noe i hodet mitt, dette var interessant, fastslår Astrid, og legger til at det er på grensen til ubehagelig.

Konklusjonen var at effekten var dårlig, og hun føler ikke behov for å røyke mer.

- Nå er det slutt mellom meg og marihuana, sier hun.


Ekskursjon

Marihuana-røykingen fant sted under en "studietur" til syndige Amsterdam. Før de to P4-meggene kom seg inn i en av byens karakteristiske coffieshops, besøkte de både pornomuseum, marihuana-museum og det beryktede Red Light District.

Hør et lite utdrag av Meggene i Amsterdam i lydklippet over, og få med deg en hel time med Meggene på søndag klokken 13.00.

Flere saker

Vinn hjertestarter til ditt idrettslag
Vinn hjertestarter til ditt idrettslag Torsdag 22.08 2019
Flere kanaler