Foto: P4
00:00 | 01:24
Sjefmegga Astrid Gunnestad (76) sliter med sterke smerter. Denne uken dro hun  til Amsterdam for å teste virkningen av det omdiskuterte stoffet. Med seg hadde hun P4-kollega Lise Askvik, programleder for "Meggene", for å se til at alt gikk bra.

– Jeg gjør dette for å se om det kan hjelpe mot alle smertene mine, påstår hun.

I 2012 ble det åpnet for bruk av cannabis-baserte stoffer til medisinsk bruk i Norge. Gunnestad ville derimot forsøke å røyke planten, slik en rekke stater i USA nå tillater.

– Hvorfor kan ikke jeg røyke marihuana, når både Jens Stoltenberg og Barack Obama har prøvd, gliser sjefmegga.

Astrid Joint
Foto: P4


Liten effekt

Men resultatet var ikke like bra som hun hadde forventet, og effekten slo ikke inn umiddelbart etter at hun tok sitt første drag på sigaretten.

- Dette var jo ikke store greiene, utbryter Astrid umiddelbart. Men etter noen minutter kommer virkningene av marihuanaen.

– Nå kjenner jeg noe i hodet mitt, dette var interessant, fastslår Astrid, og legger til at det er på grensen til ubehagelig.

Konklusjonen var at effekten var dårlig, og hun føler ikke behov for å røyke mer.

- Nå er det slutt mellom meg og marihuana, sier hun.


Ekskursjon

Marihuana-røykingen fant sted under en "studietur" til syndige Amsterdam. Før de to P4-meggene kom seg inn i en av byens karakteristiske coffieshops, besøkte de både pornomuseum, marihuana-museum og det beryktede Red Light District.

Hør et lite utdrag av Meggene i Amsterdam i lydklippet over, og få med deg en hel time med Meggene på søndag klokken 13.00.

Flere kanaler