STREKK: For de fleste er en spagat utenfor rekkevidde, men stemmer det at alle mennesker kan gå i spagaten i narkose.
STREKK: For de fleste er en spagat utenfor rekkevidde, men stemmer det at alle mennesker kan gå i spagaten i narkose. Foto: Shutterstock
Denne uken har komiker Terje Sporsem hatt arbeidsuke i Michael Direkte. Hver uke får arbeidsukegjesten lov til å spørre en ekspert om et spørsmål man har gått og grublet på. Vi kaller det «Våga fråga», og Terje hadde lurt på noe lenge.

– Jeg hørte en påstand fra noen om at når man ligger i narkose kan alle gå i spagaten, alle kan tøyes ut i spagaten, stemmer det?, lurte Sporsem på.

Til å svare på dette hadde vi tatt kontakt med komiker og lege, Jonas Kinge Bergland, og han kunne gi et ganske oppsiktsvekkende svar. 

– Ja, det stemmer. Det er ikke sånn at bena bare glir ut i spagaten, det er en motstand der, men du får jo ikke protestert ettersom du er i narkose, forklarer Kinge Bergland.

Saken fortsetter under bildet
Jonas Kinge Bergland
HUMORLEGE: Jonas Kinge Bergland er både komiker og lege. For tiden er han aktuell med showet «Dr. Bergland bryter taushetsplikten». Foto: NTB scanpix


Nysgjerrig
Han forteller også at rent mekanisk sett får du alle mennesker som ikke er i narkose i spagaten også, men det vil være smertefullt for mange. 

Men med dette svaret dukket det opp et annet spørsmål; hvordan har man funnet ut at dette er mulig?

– Det er jo sånn at leger er nysgjerrige folk da. Det er sånn man finner ut av ting, ler Kinge Bergland.


Flere saker

Ap lover rask vurdering av ulvejakt Arbeiderpartiet lover en rask vurdering av om de vil støtte mer ulvejakt. Mandag 27.01 2020
Flere kanaler