STREKK: For de fleste er en spagat utenfor rekkevidde, men stemmer det at alle mennesker kan gå i spagaten i narkose.
STREKK: For de fleste er en spagat utenfor rekkevidde, men stemmer det at alle mennesker kan gå i spagaten i narkose. Foto: Shutterstock
Denne uken har komiker Terje Sporsem hatt arbeidsuke i Michael Direkte. Hver uke får arbeidsukegjesten lov til å spørre en ekspert om et spørsmål man har gått og grublet på. Vi kaller det «Våga fråga», og Terje hadde lurt på noe lenge.

– Jeg hørte en påstand fra noen om at når man ligger i narkose kan alle gå i spagaten, alle kan tøyes ut i spagaten, stemmer det?, lurte Sporsem på.

Til å svare på dette hadde vi tatt kontakt med komiker og lege, Jonas Kinge Bergland, og han kunne gi et ganske oppsiktsvekkende svar. 

– Ja, det stemmer. Det er ikke sånn at bena bare glir ut i spagaten, det er en motstand der, men du får jo ikke protestert ettersom du er i narkose, forklarer Kinge Bergland.

Saken fortsetter under bildet
Jonas Kinge Bergland
HUMORLEGE: Jonas Kinge Bergland er både komiker og lege. For tiden er han aktuell med showet «Dr. Bergland bryter taushetsplikten». Foto: NTB scanpix


Nysgjerrig
Han forteller også at rent mekanisk sett får du alle mennesker som ikke er i narkose i spagaten også, men det vil være smertefullt for mange. 

Men med dette svaret dukket det opp et annet spørsmål; hvordan har man funnet ut at dette er mulig?

– Det er jo sånn at leger er nysgjerrige folk da. Det er sånn man finner ut av ting, ler Kinge Bergland.


Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler