Freddy dos Santos er på arbeidsuke i "Michael direkte" på P4, og fikk en ganske pinlig oppgave.
 • 07.10.15
  Freddy om pressekonferansen Del 1
  3 min
 • 07.10.15
  Freddy på pressekonferansen Del 2
  3 min
 • 07.10.15
  Freddys spørsmål til finansminister Siv Jensen
  0 min
Freddy dos Santos har arbeidsuke i Michael Direkte denne uken. Dos Santos er Vålerenga-gutt på sin hals, og er det én ting Vålerenga-folk ikke liker, så er det Lillestrøm.

Økt pris på på fotballbilletter

I forbindelse med at regjeringens forslag til Statsbudsjett for 2016 i dag ble lagt frem, ble det klart at regjerningen foreslår å heve momsen på moro fra 8 til 10 prosent - for eksempel på billetter til fotballkamper i Tippeligaen.

LES OGSÅ: Freddy ber Morten Berre om tilgivelse

Måtte stille spørsmål i plenum
Med det som utgangspunkt fikk Freddy følgende oppdrag: Dra på finansminister Siv Jensens pressekonferanse, og stille følgende bråkjekke spørsmål:

- Ulike typer underholdning sies å bli dyrere, deriblant billetter til fotballkamper. Vil finansministeren gå så langt som å kalle Lillestrøms kamper underholdning, eller kan de beholde dagens billettpriser?

LES OGSÅ: Fem På: Freddy dos Santos lurer Mini Jakobsen trill rundt

Flaut
Freddy innrømmet i ettertid at han var rimelig klam i hendene mens han ventet på at den laaaaaange innledningen til finansministeren skulle bli ferdig, og det ble bli tid for spørsmål fra journalistene i salen. Han gruet seg noe helt grusomt, og da det endelig ble hans tur, skalv han i stemmen.

- Jeg så INGEN i øynene etter at spørsmålet var stilt. Jeg så rett i bakken. Jeg var så flau!

Fikk langt svar
Siv hadde svar til Freddy:

- Finansministeren er nok større tilhenger av Vålerengas kamper, for å være helt ærlig, men når det er sagt så tror jeg jeg vil anbefalde vikaren i P4 om å se på helheten i regjerningen skatteopplegg både for 2016 og skattereformen. (Hør hele svaret til Siv i videoen).

Se video av Freddy på pressekonferansen og hør praten på radio over:)