Gunnar Greve har arbeidsuke i Michael Direkte denne uken. De fleste kjenner Gunnar som rapper, Idol-dommer og artistmanager. For å bli litt bedre kjent har vi spalten "3 ting du ikke visste om Gunnar". Etter å ha tenkt seg kjapt om, sier Gunnar:

- Jeg har spilt i buekops i 10 år, er lettere hørselshemmet og har veldig, veldig mange par sko.

- Ok, sier Michael....eh...sko? Hvor mange par snakker vi om?

- Jeg han har et tresifret antall sko.

- Ok, hva betyr det?

- Jeg har over 400.

- 400? Seriøst? Har du OVER FIRE HUNDRE? F I R E  H U N D R E  P A R  S K O?

- Ja.

- Vil du snakke om det, sier Michael.

- Ja. Dette er et fellestrekk jeg har med en diktatorkone fra Filippinene. Det er sikkert terapautisk bra for meg selv og min egen, fullstendige besettelse i sko å prate om det. Det har vært en lidenskapelig interesse jeg har hatt siden jeg var 13-14 år gammel. Det begynte med skatesko. Nå er det stort sett kicks - det er ikke så mange par med spisse finsko i samlingen. Det er mest kicks og sneakers.

- Hva er kicks, spør Michael.

- Det er joggesko. Vi sko-fetishere kaller joggesko for kicks på slang.

Michael lurer på hva Gunnars kone synes om fetishen?

- Jeg håper ikke min kone hører på nå. Jeg skal røpe metoden jeg bruker for at hun ikke skal merke at jeg stadig vekk kjøper nye par - hun begynner nemlig å bli skikkelig forbanna. Her er oppskriften:

I stedet for å ta med hjem det nye paret, tar jeg dem med på kontoret. Der går jeg dem inn. SÅ tar jeg dem med hjem. Når hun da spør, selvfølgelig litt undrende..."har du nye sko?", så sier jeg "Nei, nei, nei, se her - de er gamle - har brukt dem masse!".

Michael påpeker at han har hørt om problemstillingen, men at det da ofte er er med motsatte kjønnsroller...?

- Ja, så dette er min måte å slå et slag for likestillingen, smeller det fra Gunnar.

Dårlig hørsel
Ting 2 vi ikke visste om Gunnar Greve:
- Jeg har 30 prosent nedsatt hørsel på det høyre øret. Som lite barn hadde jeg mye ørebetennelse. Jeg fikk dren. Da det skulle opereres ut, tok det med seg en del av trommehinnen. Den ble senere operert to ganger, og siste gangen lappet de den så godt igjen at det svekket hørselen betraktelig.

Bergens stolthet
Ting 3 vi ikke visste om Gunnar Greve:
- Jeg spilte i buekorps i 10 år. I Bergen, selvsagt. Og det er jeg stolt av.

Buekorps er en over 150 år gammel Bergenstradisjon. Det startet med at gutter etterlignet fedrene sine, som var borgervern i Bergen by i gamledager - det var den tidens heimevern. Det er gutter i flotte uniformer, men skotteluer, trelifler og trebuer, som  masjerer rundt - i takt, etter hverandre, i tog rundt i Bergen by...i tide og utide. Med trommer.

Risikosport
- Dere slår jo på trommer, ganske taktfast og støyende. Og når dere da velger å gå i Bergens gater tidlig en søndag morgen, hva slags reaksjoner har dere fått på det, spør Michael.
 
- De fleste bergensere tør jeg påstå er stolte av buekorpsene, men det er en del innflyttere som ikke er like glad. Jeg har opplevd å få bøtter med vann i holdet, og potteplanter som deiser i asfalten rett ved siden av små gutter med tregevær. Så det kan rett og slett være ekstrem risikosport!

 
Flere kanaler