Gjetter du hvem dette sjarmtrollet er? Skriv svaret ditt i kommentarfeltet på Facebook og vær med i trekningen på en PURE Higway 400 DAB-radio.
Gjetter du hvem dette sjarmtrollet er? Skriv svaret ditt i kommentarfeltet på Facebook og vær med i trekningen på en PURE Higway 400 DAB-radio. Foto: Privat
På bildet ser du ei stolt, liten jente med det vi kan tro er hennes første par ski. Denne lille jenta har i dag blitt 47 år gammel og er førstekandidat ved årets Stortingsvalg i Akershus, for et av landets største partier. Politikk er ikke det eneste hun har drevet med  - hun er nemlig utdannet historiker og har vært forsker ved Fafo. 

Hun var Norges arbeidsminister fra 2012-2013, Norges kulturminister fra 2009-2012 og Norges barne-og likestillingsminister fra 2008-2009.  

LES OGSÅ: Denne lille jenta er også partileder - hvem er hun?

Valgforsker Frank Aarebrot omtalte denne damen som «Et eksempel på den moderne politiske karrieren» til VG i 2008. 

Typisk noe du kan høre denne politikeren uttale:

«Kjønnskvotering har ført kvinnene opp og frem i politikken. Den samme taktikken er nødvendig for å få kvinner opp i sjefsstillinger i offentlig og privat sektor». 

Gjetter du hvem det er? Hun hadde "arbeidsdag" på P4 torsdag 7. september.

Et siste hint: Stokker du om bokstavene i navnet hennes blir det «Hukende infantilt»


Hvem er det? Skriv navnet på rett politiker i kommentarfeltet på Facebook. 

Vi trekker ut en med riktig svar - som får en PURE Higway 400 DAB-radio. Vinner trekkes og kontaktes via Facebook mandag 11. september.
Is:
Som barn flest var også denne politikeren glad i is. Foto: Privat


Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
Flere kanaler