Gjetter du hvem dette sjarmtrollet er? Skriv svaret ditt i kommentarfeltet på Facebook og vær med i trekningen på en PURE Higway 400 DAB-radio.
Gjetter du hvem dette sjarmtrollet er? Skriv svaret ditt i kommentarfeltet på Facebook og vær med i trekningen på en PURE Higway 400 DAB-radio. Foto: Privat
På bildet ser du ei stolt, liten jente med det vi kan tro er hennes første par ski. Denne lille jenta har i dag blitt 47 år gammel og er førstekandidat ved årets Stortingsvalg i Akershus, for et av landets største partier. Politikk er ikke det eneste hun har drevet med  - hun er nemlig utdannet historiker og har vært forsker ved Fafo. 

Hun var Norges arbeidsminister fra 2012-2013, Norges kulturminister fra 2009-2012 og Norges barne-og likestillingsminister fra 2008-2009.  

LES OGSÅ: Denne lille jenta er også partileder - hvem er hun?

Valgforsker Frank Aarebrot omtalte denne damen som «Et eksempel på den moderne politiske karrieren» til VG i 2008. 

Typisk noe du kan høre denne politikeren uttale:

«Kjønnskvotering har ført kvinnene opp og frem i politikken. Den samme taktikken er nødvendig for å få kvinner opp i sjefsstillinger i offentlig og privat sektor». 

Gjetter du hvem det er? Hun hadde "arbeidsdag" på P4 torsdag 7. september.

Et siste hint: Stokker du om bokstavene i navnet hennes blir det «Hukende infantilt»


Hvem er det? Skriv navnet på rett politiker i kommentarfeltet på Facebook. 

Vi trekker ut en med riktig svar - som får en PURE Higway 400 DAB-radio. Vinner trekkes og kontaktes via Facebook mandag 11. september.
Is:
Som barn flest var også denne politikeren glad i is. Foto: Privat


Flere saker

Kulderekord i Lom Mens juni ble en måned preget av varmerekorder, har juli startet med kulderekord. Lørdag 04.07 2020
Flere kanaler