RAUSHET: Christine snakker om den egenskapen hun setter aller høyest.
RAUSHET: Christine snakker om den egenskapen hun setter aller høyest. Foto: P4
0:00 | 2:26
Hver uke er Christine Koht i studio i Michael Direkte og snakker om store og små temaer. Om hverdag og fest - litt skjemt og litt alvor.

Denne uken hadde Christine noe viktig på hjertet, som hun gjerne ville dele med oss - det handler om RAUSHET:

Av alle egenskaper så tenker jeg at den aller viktigste er å være raus.
Det er så deilig følelse - å kjenne at man har overflod av kjærlighet. Men hva betyr det å være raus?

Jeg tenker at det å være raus ikke er en tilstand, det er ikke noe man bare ER hele tiden, det er mer en METODE. Man må øve på det. Jeg tror dette er nøkkelen til raushet:

Det du vil ha må du gi bort!

Hva betyr det? Her er noen eksempler:
Hvis du savner å få ros av en person, for eksempel en kollega, så må du selv gi ros til den personen. Du skal ikke gjøre det for å få ros tilbake, men den tilstanden du selv kommer i når du roser - den rosetilstanden du får inni deg - den gjør godt for deg selv også.

Hvis du savner respekt fra en person - gjør det samme: Vis at du respekterer den personen du ønsker å bli respektert av. 

Hvis du savner å bli lyttet til av en person - sørg for å være lyttende selv - overfor den personen du ønsker at skal lytte til deg.

Jeg har en god venninne som jobber på en skole, også har hun en rektor som hun ikke synes ser henne, og hun er usikker på om han liker henne. Det er i et slikt tilfelle du skal snu det på hodet og si som jeg sa til henne: 

– Men liker du ham?  
– Ja, det gjør jeg jo, svarte hun...men det er jo HAN som skal like MEG!

Da ga jeg henne følgende utfordring: Gå inn på kontoret til rektor og gi ham eller henne noen hyggelige komplimenter. 

Det syntes hun var litt vanskelig å gjøre - men hun gjorde det! Og resultet er litt magisk: De har fått et helt annet, og bedre forhold. 

Anbefaldingen min til alle er derfor å ØVE på å være rause. Husk at livet er ferskvare, så vi må hele tiden øve på å være gode mennesker!

Hvilken menneskelig egenskap synes du er den aller viktigste? Skriv gjerne dine tanker i kommentarfeltet på Facebook.Flere saker

Kulderekord i Lom Mens juni ble en måned preget av varmerekorder, har juli startet med kulderekord. Lørdag 04.07 2020
Flere kanaler