Hør Jon Niklas harselere med idrettspampenes reiseregnings-kaos
Det blåser rundt den elleville pengebruken til toppene i Idrettsforbundet. «Michael Direkte» og P4s egen hus-satiriker Jon Niklas Rønning har, sammen med Trond Hanssen, skrevet en ellevill sang-harselas hvor idrettspampene får passet sitt grundig påskrevet.

«Samtidig så satt Kjetil Siem en kveld i en bar i Dubai på et luksus-hotell.»

- Teksten er sett med øynene til et stakkars barne-idrettslag på Vestlandet som trosser regn og storm for å skaffe penger til laget sitt ved basarer og loppemarkeder, sier Rønning.

Refser pampene
«De stekte vafler til syttende mai, men idrettsforbundet var dratt til Dubai», synger Rønning  i den rykende ferske låten.

Visen er en kommentar til det økonomiske rotet i Idrettsforbundet, hvor det er avdekket personlige reiseregninger pålydende nærmere 500.000 kroner i året.

Hyller dugnadsånden
Låten «På vestlandet var det et idrettslag» får tonefølge av melodien til Jan Eggum, «De skulle begrave en konge stor». En låt Rønning mener passer godt i 2016-tapning , når man skal skildre en moderne David mot Goliat-historie.

- Dette er en hyllest til de stakkars vaffelstekerne, og foreldrene som står på i kulde og storm. Og alle barna som ringer på dører for å selge lodd, sier Rønning.

- Denne sangen er en musikalsk kjærlighetserklæring til lokale idrettslag landet over. Stå på sier komikeren.

Flere kanaler