
Denne uken overrasket Heine Totland Michael med en fantastisk god, hjemmelaget skalldyrsuppe! Servert fra termos i nydelige skåler, ute i friluft med 2 meters korona-avstand.
Her er oppskriften på suppa:
2 løk
2 gulrøtter
1 chilli
1 hel hvitløk
Fløte
Smør
Salt
Sitron
Brød
Legg skalldyr-skrogene i ei panne med litt olje og stek de på høy varme til får litt skorpe. Sleng oppi ein grovhakka løk, ei gulrot, ein chilli og ein kvitløk delt i to. Fyll på med kaldt vann til alt er dekka og vel så det.
La putre i 45-60 min.
Sil av krafta i ei ny panne og kast restene. Ha oppi ein grovhakka løk, 3-4 fedd hvitløk og ei gulrot.
Ta av ev lokk og la krafta putre og redusere 30/40%.
Mos de kokte grønnsakene i krafta med stavmikser.
Hell i litt fløte og smør.
Smak til med salt og sitron.
La gjerne suppa hvile en time eller fem.
Legg skalldyr-skrogene i ei panne med litt olje og stek de på høy varme til får litt skorpe. Sleng oppi ein grovhakka løk, ei gulrot, ein chilli og ein kvitløk delt i to. Fyll på med kaldt vann til alt er dekka og vel så det.
La putre i 45-60 min.
Sil av krafta i ei ny panne og kast restene. Ha oppi ein grovhakka løk, 3-4 fedd hvitløk og ei gulrot.
Ta av ev lokk og la krafta putre og redusere 30/40%.
Mos de kokte grønnsakene i krafta med stavmikser.
Hell i litt fløte og smør.
Smak til med salt og sitron.
La gjerne suppa hvile en time eller fem.
Ta ut halekjøttet, finhakk det og legg i suppeskåla. Hell suppa over kjøttet.
Pynt med finhakka gressløk
Server med toastet brød gnidd inn med hvitløkfedd.
Nyyyyt!