Jørn Hoels Pasta Bolognese
Jørn Hoels Pasta Bolognese Foto: Privat

Jørn Hoel er aller mest kjent som artist. Men han er også langt over snittet mat-interessert! Denne uken har han arbeidsuke hos Michael på P4. Jørn har fått et oppdrag av Michael: Gi oss et godt middagstips hver dag!

MANDAG: Pasta Bolognese

Beregn 2,5 timer

Du trenger:

·        1 medium løk, hakket

·        1 selleristang, hakket

·        2 gulrot, hakket

·        3 ss extra-virgin oliven olje

·        ½ kg malt kjøttdeig  

·        salt

·        2-300 g pancetta eller bacon, finhakket

·        2,5 dl tørr hvitvin

·        3-4 ss tomatpure

·        1 laurbærblad

·        1 klype raspet muskat

·        5 dl hjemmelaget kyllingkraft

·        2,5 dl helmelk  

·        1 kg fersk tagliatelle eller pappardelle

·        Rikelig raspet parmesanost, minst 2,5 dl, og mere når du serverer.

Slik gjør du:

1.      For å lage Soffritto /Mirepoix (grønnsaksblandingen): Ha løk, selleristang og gulrot i en foodprosessor, og puls flere ganger (Viktig å bare pulse, så ikke blandingen blir for mosete) til du har rett konsistens. Hell over i en liten bolle.

2.      Varm olje i en jerngryte på medium varme. Lag små, flate kjøttboller av kjøttdeigen, og legg i gryten. Krydre med salt, og stek påhver side i 2-3 min til de er lett krispy, og har en fin og brun stekeskorpe på hver side. La dem være litt rosa i midten. Når de er ferdige legger du dem over i en bolle.

3.      Tørkgryten ren. Stek nå pancetta eller bacon over medium varme til de er krispy, 6-8 min. Ha over løk, gulrot og selleristang-blandingen, og fortsett og steke til denne blandingen blir tørr og begynner og sette seg fast i gryten.6-8 min.

4.      Legg kjøttdeigbollene over i gryten, og hell over hvitvin. Skru ned varmen til medium-lav, og bruk en tresleiv til å knuse kjøttbollene i små biter. La dette koke i 12-15 min. Tilsett tomatpure, laurbærbladet og rasp muskat over i gryten. La dette koke til tomatpureen blir litt mørkere. Ca. 5 min.

5.      Hell over kyllingkraften og melk i gryten, og tilsett en klype salt. Skru varmen til lav, og la det koke uten lokk i 2 – 2 ½ time. Eller til kjøttet er veldig mørt. Hvis væsken reduseres for mye, har du i litt mer kyllingkraft. Ta ut laurbærbladet,smak til med salt.

6.      Kok pasta i en stor gryte med kokende saltet vann. Hvisdu bruker fersk pasta kokes det i ca.3 min. Hvis det er tørr pasta, bare i 2min. Kortere tid enn pakkens anvisning.

7.      Bruken klype, eller pasta tang, og overfør pasta til sausen. Ha i 1-2 dl av pastavannet og 1-2 dl parmesan. Øk varmen til medium, og gi det et oppkok. Rør om hele tiden, til pastaen er al dente. Dette tar ca.2 min.

8.     Overfør pasta til tallerkener, og strø over raspet parmesan.

·        PS!!! Sausen kan lages på forhånd. Dekk til og la det stå kaldt, eller legg i frys.

Jørn Hoel
OSLO 20140617. Jørn Hoel er en av artistene som NRK presenterte som årets Stjernekamp-artister. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

 

Flere kanaler