IKKE GJØR DETTE: Lading av mobilen om natta kan få fatale følger.
IKKE GJØR DETTE: Lading av mobilen om natta kan få fatale følger. Foto: Fotolia

Det viser tall fra If SkadeforsikringDirektoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og Norsk Brannvernforening.

Ungdommen er verst
I en undersøkelse TNS Gallup har gjort for If Skadeforsikring sier 70 prosent av oss at vi lader mobilen om natten. Nesten alle unge mellom 15 og 29 år nattlader, hele 93 prosent. Det bekymrer informasjonsdirektør i If Skadeforsikring, Jon Berge:

- De fleste har vel kjent at mobilladere kan bli ganske så varme, og i noen tilfeller kan produktfeil, skader eller tildekking føre til at det oppstår brann. Det kan få fatale konsekvenser hvis brannen starter om natta når folk sover, sier Berge til P4.

Lad trygt
I forbindelse med Brannvernuka i høst ble forsikringsselskapet og de offentlige myndighetene enige om å gå ut med en advarsel mot å lade mobilen om natta. Men hvis du MÅ lade, følg disse rådene:

- Finn et fast sted, med ikke-brennbart underlag og god lufting rundt både mobiltelefon og lader, og lad helst telefon og nettbrett når du er våken og tilstede. Og sørg for at det er fungerende røykvarsler i rommet der det lades, slik at du er sikret tidlig varsling hvis det skulle begynne å brenne, sier Berge.

LES OGSÅ: Vil ha totalforbud mot mobil i bil

Historisk få omkommet i brann i år
De siste tallene fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap viser at 27 personer har omkommet i brann i Norge hittil i år. Til sammenligning var tallet 41 på samme tidspunkt i fjor og 47 i 2013.


Flere saker

Vinn TV-pakke verdt 50.000,-
Vinn TV-pakke verdt 50.000,- Mandag 30.03 2020
Christers luksuspizza
Christers luksuspizza Fredag 03.04 2020
Flere kanaler