0:00 | 1:17
I går kunne vi blant annet lese i VG om en kvinne i New Zealand som opplevde sitt livs mareritt da bilen hun satt i  var på vei til å synke ned i havdypet etter en utforkjøring. Hun ble reddet av heltmodige politimenn. Men hva gjør man dersom man ikke er like heldige?

Brigadesjef Steinar Preus-Olsen, i Oslo Brannvesen anbefaler at man handler raskt dersom uhellet er ute.

- Du bør "rulle ned" vinduene umiddelbart hvis du har mulighet til det, og komme deg ut av bilen før den synker.

Dagens biler er ofte svært teknisk utstyrt, med en haug av knapper. Noen er kanskje engstelige for at vindus-knappene ikke skal fungere under vann, og ville kanskje lengtet etter den gamle, manuelle måten å rulle ned vinduet på. Preus-Olsen mener derimot at det tekniske utstyret på moderne biler kan fungere under vann.

- Det meste av teknisk utstyr på moderne biler vil kunne fungere til en viss grad i en kort periode under vann, hvert fall de første minuttene.

Dersom det allikevel ikke skulle fungere kan en liten hammer brukes til å knuse vinduene, men Preus-Olsen forteller at det aller viktigste selvsagt er å unngå en slik situasjon i utgangspunktet.

- Vær mest mulig aktsom når du ferdes langs bryggekanter, det er der vi oftest ser at biler har havnet utfor.Flere saker

Naive foreldre kan gi mer ungdomsfyll - Ungdom vil drikke mer ansvarlig hvis de ikke får smake alkohol hjemme før de fyller 18 år. Lørdag 14.09 2019
Flere kanaler