IRRITASJON: Fugleskit er et stort irritasjonsmoment for mange bileiere.
IRRITASJON: Fugleskit er et stort irritasjonsmoment for mange bileiere. Foto: Fotolia / Montasje
Sommeren er høytid for bilvask, men hva er mer irriterende enn fugledritt på den nypolerte bilen? En ny britisk undersøkelse, gjennomført av Autoglym i England, viser hvilke bileiere som er mest utsatt, skriver Firda.

Biler som toalett
Mer enn tusen biler var med i undersøkelsen som fant sted i flere engelske byer. Og det er biler med rød farge fuglene foretrekker å bruke som toalett.

18 prosent av fuglene valgte å legge igjen en hilsen på bilene med rød farge. Biler med blå og svart farge er også populære hos fuglene. 14 prosent valgte blå og 11 prosent de svarte bilene. 

Vil du derimot ikke ikke ha noe fugleskit på bilen din bør du velge en grønn bil. Bare en prosent av fuglene valgte en grønn bil for å legge igjen visittkortet sitt.

LES OGSÅ: Pass på - måkene bæsjer på deg med vilje

Alarmfarge
Hvorfor flesteparten av fuglene velger å legge igjen en hilsen på de røde bilene er usikkert. Men noen mener at rødfargen kan fungere som en slags alarmfarge.

Men mest sannsynlig avhenger det av hvor du parkerer bilen din. Du gjør lite lurt i å parkere på steder der fuglene liker å oppholde seg, som ved et tre. 

LES OGSÅ: Her kjemper de to fuglene for livet - mens de er limt fast til brettet

Og Firda har et siste råd til deg som er så uheldig å få litt skit på bilen: Vask det vekk med lunket vann og bruk hansker. Fugleavføring kan inneholde omtrent 60 sykdommer som kan overføres til mennesker.

Flere kanaler