SHOW: I Jurassic Park er det gøy...en stund.
SHOW: I Jurassic Park er det gøy...en stund.
0:00 | 2:56
I morgen har filmen Jurassic World premiere på norske kinoer. Sjekk Filmweb for program.

I den anledning inviterte vi Jørn Hurum - han er palaentolog og vitenskapsformidler ved Naturhistorisk museum i Oslo. Han er en av dem som vet aller mest om dinosaurer!

Hvorfor elsker barn dinoasurer?
- Dinosaurer er PASSE skumle! De lever ikke lenger - men vi vet mye om hvordan de levde. Men du trenger ikke gå rundt å være redd for dem hver dag, men du kan bli sånn passe redd. Krokodiller for eksempel, som faktisk finnes i virkeligheten, kan være mye mer skumle for barn!

Jørn Hurum forklarer videre at barn i en bestemt alder gjerne prøver å systematisere verden. Det kan være bilmerker fotballspillere eller dinosaurer. Gjerne i 5-6-årsalderen. 5-6-åringer med dinosaurus-interesse har ofte MASSE kunnskap!! - Det er som kan mest om dinosaurer!

- Dinosaurer er litt som å kjøre berg-og-dalbane. Det er egentlig helt trygt, men passe skummelt. Også er faren helt over med en gang du er ferdig med turen.

Hvis du skal til Oslo i løpet av sommeren anbefaldes en tur innom Naturhistorisk musem - der skjer det masse spennende, både for store og små!

Har dine barn hatt dino-dilla? Eller dilla på noe annet? Fortell gjerne i kommentarfeltet under!


Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
- Viktig at Vy vinner
- Viktig at Vy vinner Mandag 09.12 2019
Flere kanaler