SHOW: I Jurassic Park er det gøy...en stund.
SHOW: I Jurassic Park er det gøy...en stund.
0:00 | 2:56
I morgen har filmen Jurassic World premiere på norske kinoer. Sjekk Filmweb for program.

I den anledning inviterte vi Jørn Hurum - han er palaentolog og vitenskapsformidler ved Naturhistorisk museum i Oslo. Han er en av dem som vet aller mest om dinosaurer!

Hvorfor elsker barn dinoasurer?
- Dinosaurer er PASSE skumle! De lever ikke lenger - men vi vet mye om hvordan de levde. Men du trenger ikke gå rundt å være redd for dem hver dag, men du kan bli sånn passe redd. Krokodiller for eksempel, som faktisk finnes i virkeligheten, kan være mye mer skumle for barn!

Jørn Hurum forklarer videre at barn i en bestemt alder gjerne prøver å systematisere verden. Det kan være bilmerker fotballspillere eller dinosaurer. Gjerne i 5-6-årsalderen. 5-6-åringer med dinosaurus-interesse har ofte MASSE kunnskap!! - Det er som kan mest om dinosaurer!

- Dinosaurer er litt som å kjøre berg-og-dalbane. Det er egentlig helt trygt, men passe skummelt. Også er faren helt over med en gang du er ferdig med turen.

Hvis du skal til Oslo i løpet av sommeren anbefaldes en tur innom Naturhistorisk musem - der skjer det masse spennende, både for store og små!

Har dine barn hatt dino-dilla? Eller dilla på noe annet? Fortell gjerne i kommentarfeltet under!


Flere saker

Vinn TV-pakke verdt 50.000,-
Vinn TV-pakke verdt 50.000,- Mandag 30.03 2020
Christers luksuspizza
Christers luksuspizza Fredag 03.04 2020
Flere kanaler