ROTTE-UNGER: Søte? Nei?
 Mange har sterke følelser når det kommer til rotter. De er både elsket og hatet.
ROTTE-UNGER: Søte? Nei? Mange har sterke følelser når det kommer til rotter. De er både elsket og hatet. Foto: Shutterstock
0:00 | 2:57
I dag er det rottas dag! Eller «World Rat Day». Den feires angivelig hvert år i USA – den 4. april. 
Formålet med dagen er å avlive myter omkring rotter - for eksempel er bare en myte at rotter er skitne!

Alle som selv har hatt rotter vil kunne fortelle deg at rotter er renslige, vennlige, loyale, intelligente, utrolig søte og morsomme!

Rotter har imidlertid et dårlig rykte på seg. Mange grøsser ved tanken på en naken rottehale. De tenker på svartedauen, livet i kloakken og den krafsende lyden av rottebolet i kjellerboden.

Nå vil de fleste være enige i at det er en viss forskjell mellom ville kloakkrotter og kosete tamrotter. 

– Fantastiske vesener
Programleder i P4s Radiofrokost, Bjørn Faarlund, har selv hatt rotter som kjæledyr, og har bare gode ting å si om rotter.

– Jeg synes rotter er fantastiske vesener! Vi hadde Pippi og Lotta, de var to fantastiske dyr!

Bjørn forteller entusiastisk at rotter har en fantastisk personlighet og at de er utrolig like oss mennesker. At de er veldig intelligente og kreative.

– Rottene er morsomme. De kan til og med kjede seg, akkurat som oss mennesker. I motsetning til en hund, som spiser den samme maten hver dag, vil rotter gjerne ha noe nytt hver dag. Har du gitt dem et blåbær to dager på rad vil de helst ha noe annet dag tre! 

Villrotter
Bjørn forteller videre at kjærligheten til de to rottejentene Pippi og Lotta har gjort at han til og med synes en villrotte er søt når han ser en.

– Det er faktisk sånn når man har hatt rotte selv at du blir glad også når du ser en i det fri. Får jeg øye på en på skinnegangen inni T-bane-tunnelen får jeg lyst til å lokke den til meg!

Hva slags forhold har du til rotter? Tamme eller ville? Har du rotte hjemme vil vi gjerne se bilde av den! Del i kommentarfeltet på Facebook :)

Flere saker

Provoserte sykepleiere -Det er provoserende at folk ikke tar ansvar og overholder smittevernreglene. Tirsdag 11.08 2020
Flere kanaler