TYPISK AUSTRALIA:  Håret står rett opp!
TYPISK AUSTRALIA: Håret står rett opp! Foto: Shutterstock
Vi har alle vært barn en gang og gjort det beste vi kunne for å finne logikk, mening og sammenheng. 
Resultatet har for de fleste av oss vært at vi innimellom har trukket gal konklusjon. 

Mange av oss har levd godt inn i voksenlivet før det har gått opp for oss hvordan tingene egentlig henger sammen.

Her er noen av de herlige, søte, morsomme, rare sms'ene vi fikk inn fra lytterne da vi snakket om temaet på lufta i dag:

– Jeg trodde at blindvei bare var for blinde.

– Da jeg var liten trodde jeg at den hvite plastikken rundt høyballer var kjempe-snøballer. Husker at jeg trodde vinteren var kommet og sa "se mamma! Det er kjempe-snøballer!"

– Faren min var FN soldat i Kongo før jeg ble født. Så da jeg spurte hvor jeg kom fra, sånn man ofte gjør i en viss alder, sa faren min at jeg kom fra en staur/aks i Afrika. Enkelt og greit. Trodde på det jeg. 

– Da jeg var liten trodde jeg at håret sto rett opp på de som bodde i Australia fordi de hang på undersiden av jordkloden. Konseptet om hvordan gravitasjon fungerer hadde ikke blitt etablert ennå :)

– Jeg trodde at Careless Whisper med Wham handlet om en mann som satt i rullestol etter en ulykke og at han derfor ikke kunne danse lenger.  "I'm never gonna dance again".

– Jeg har alltid satt øl lengst i fra lyset i kjøleskapet så den ikke blir varma av lyset! Helt til det for noen år siden gikk opp for meg at lyset i kjøleskapet ikke er på når døren er igjen... Å jeg er 30 nå. Ble flau av meg selv da det gikk opp for meg!

– Husker eg og venninna mi spurte læreren vår i geografitimen om han kunne vise oss på kartet hvor Al Quida lå. Da me fekk vite at det var en organisasjon så lo me oss ihel. Var så flaut!

– Jeg trodde alle voksne menn het Einar da jeg var lita - siden både far og bestefar og naboen het det!!

– Jeg har alltid trodd da jeg var yngre at sangen Stayin' Alive av Bee Gees var fergeselskapet "Stena Line" sin offisielle sang. Jeg trodde altså de sang: " Stena Line, Stena Line, oh oh oh, Stena Line. 

– Min datter leste til førerprøven og lurte på hvor på bilen dette vegg-repet sitter.

– Jeg var veldig opptatt av hunderaser som barn, og ble veldig forundret når to forskjellige sa at de hadde en bastard...jeg sa at den ligner ikke på den bastarden jeg så sist!

– Da jeg leste tegneserier da jeg var liten. Og det startet med dette har skjedd. Trudde jeg at det hadde skjedd...

– Jag alltid trodd at Pacemacker var en sykdom.

– Mora mi skulle kjøpe seg sin første pc for 12-15 år siden og spurte meg hva hun trengte. Jeg sa at hun blant annet måtte ha CD-rom. Hun ble litt fortvilet, for hun syntes ikke vi hadde plass til det, men lurte på om hun kunne bygge om det ene skapet.

– Da de alltid sa Finn Schjøll på radioen trodde jeg de mente «her er Finn sjøl». Helt til jeg kjørte forbi en av hans butikker i Oslo. 

– Jeg har venninne som helt til nå nylig har trodd at spagetti har vokst på tre og at makaroni har vært skallet til spagettien.

– Før trodde jeg og en venninne at Gazastripen var en flyplass.

– Da jeg var liten trodde jeg at Syden var et land.

– Skuffelsen ble stor når korkene ikke vokser på trær slik de gjør i tyren Ferdinand (Disney).

– En venninna trudde det var en type kål som hette fåri.

– Vi fikk alltid lungemos hos bestemor, og jeg likte det. Men jeg var overbevist om at lungemos var laget av menneskelunger. 

– Jeg trodde at man pLantet flasker...

– Jeg trodde at hele verden var sort/hvit i gamledager, og at farger var en ny oppfinnelse. Spurte mamma og bestemor om det ikke var kjedelig å leve når det ikke fantes farger.

– Jeg trodde et homogent samfunn var et samfunn som aksepterte homofile.

– Datteren min tror det heter «sirkus-belte», og ikke sikkerhetsbelte. Jeg synes det er så søtt så jeg lar henne si det...

LES OGSÅ: Hit reiser flest nordmenn på ferie

Har du en søt misforståelse fra da du var barn, eller med egne barn? Del den gjerne i kommentarfeltet på Facebook:)


Flere kanaler