KYSSER SNØEN: Martin Johnsrud Sundby kysser snøen etter å ha vunnet verdenscuprennet i 50 km fellesstart langrenn for menn i Holmenkollen 2016.
KYSSER SNØEN: Martin Johnsrud Sundby kysser snøen etter å ha vunnet verdenscuprennet i 50 km fellesstart langrenn for menn i Holmenkollen 2016. Foto: NTB scanpix
Johnsrud Sundby har vunnet 12 verdenscupseire denne sesongen. På oppfordring fra NTB har han laget en topp 3-liste.

– Jeg vil rangere femmila i Holmenkollen som nummer én. Det var et fantastisk løp, så vil jeg ha tremila på Lillehammer som nummer to og så synes jeg det var ganske godt gjort å gå igjennom sisteetappen i Tour de Ski med beste etappetid og alene i tet, sier han til NTB.

Når han må begrunne hvorfor, er det ganske innlysende at han har hatt lyst på hjemmeseieren i mange år:

– Ja, det også, men også fordi det var et rått løp der. Jeg har ingen tall og referanser, men jeg tror det er lenge siden det er blitt gått så fort på en femmil.

Martin Johnsrud Sundby er på 5.-plass i sammendraget i Ski Tour Canada foran de fire avsluttende etappene i Canmore. Han har 2.04,8 minutter opp til ledende Sergej Ustjugov.


Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
Flere kanaler