STERILISERING: Øystein Pølsa Pettersen stilte spørsmål til spesialisten.
STERILISERING: Øystein Pølsa Pettersen stilte spørsmål til spesialisten. Foto: P4
0:00 | 3:10

Langrennsløper Øysten «Pølsa» Pettersen har arbeidsuke på P4 denne uken. En av mange ting Øystein har fått i oppgave er å stille spørsmål til en spesialist - om et valgfritt tema han er nysgjerrig på.

Spalten heter Våga Fråga, og Øystein hadde følgende tanker om oppgaven:

- Det er én ting som jeg tenker at når jeg først har muligheten til å høre hva de som faktisk driver med dette sier, så bruker jeg den anledningen til å spørre om noe så sært, men samtidig så aktuelt som sterilisering av menn. Og i dette tilfellet sterilisering av meg!

Følgende konkrete spørsmål ble formulert:

1. Er det vondt å sterilseres?
2. Når kan man gjenoppta trening etter sterilisering?
3. Etter steriliseringen...eh...hva skjer da i siste fase av en hyrdestund?

Hvem kan svare på slikt? Jo, lege, urolog og kirurgspesialist Trond Jørgensen. Han jobber på Volvat i Oslo, har foretatt MANGE TUSEN steriliseringer, og er slik sett meget godt kvalifisert til å svare på dette.

Vondt?
Legen svarer: - For det første er selve inngrepet fort gjort når vi først er i gang. Vi bruker lokalbedøvelse, og de fleste menn synes dette er helt uproblematisk. Mange synes det er verre å gå til tannlegen! Noen kan føle ubehag, spesielt hvis de er veldig nervøse og anspente, men vi tar det helt rolig, stopper opp hvis nødvendig, og gir mere bedøvelse, hvis nødvendig.

Trene?
Legen svarer: - Du bør IKKE ta deg en sykkeltur om kvelden etter en sterilisering. Du skal ta det veldig med ro i 4-5 dagene, så kan man begynne litt forsiktig, men man bør ta det med to og være forsiktig i 2-3 uker etter inngrepet.

Siste fase - skjer det noe da?
Legen svarer: - Etter steriliseringen vil alt ved en hyrdestund oppleves som før. Også det som skjer i "siste fase". Eneste forskjell er at det ikke lenger er sæd-celler i det som kommer ut - men du vil verken merke eller se forskjellen.


Tekstmelding fra kona
Etter praten med legen fikk Øystein «Pølsa» to tekstmeldinger. Den første fra kona: - IKKE AKTUELT!, skrev hun. (Det betyr at Pølsa kanskje blir trebarnsfar...?)

SMS nummer to kom fra en med privat steriliserings-erfaring, en person Pølsa jobber tett med om dagen. Han hadde følgende på hjertet: 

HALLO!! "Litt" vondt i noen dager?? Det var helt forferdelig!! Pungen var først rød, så brun, lilla og til slutt svart!! Kunne knapt gå på en uke og kunne ikke trene på tre uker!!!

Tekstmeldingene hadde unektelig effekt på Pølsa, som egentlig var klar for å dra ned buksene etter praten med spesialisten. Han gikk fra arbeidsuke-jobbdagen med et litt usikkert og forvirret uttrykk i ansiktet:)

Hør hele praten med legen i lydfilen over.


Flere saker

Vinn TV-pakke verdt 50.000,-
Vinn TV-pakke verdt 50.000,- Mandag 30.03 2020
Christers luksuspizza
Christers luksuspizza Fredag 03.04 2020
Flere kanaler