FEM PÅ: Luringen Marius Kopperud må ofte ringe mange før noen går Fem På.
FEM PÅ: Luringen Marius Kopperud må ofte ringe mange før noen går Fem På. Foto: P4
  • 09.03.17
    0 min
  • 09.03.17
    2 min
Luringen Marius Kopperud har laget over 1000 luretelefoner i sitt liv. Hver dag kan du høre noen gå «Fem På» i P4s Radiofrokost. 

– Jeg synes det er veldig gøy, men innimellom får jeg litt vondt inni meg, innrømmer Marius.

Får tips
Luretelefonene på P4 lages på bakgrunn av tips som sendes til P4 fra venner/familie av offeret. Som regel foreslår tipseren et mulig plot, eks at «Bestemor har nettopp fått sin første Pc, og har ikke så veldig peiling...», eller «Datteren min skal på venninnetur til Mallorca og det har vært litt frem og tilbake med hotellbestillingen...».

Tar ikke telefonen
Det er imidlertid ikke lett å lure folk! Marius forteller at det er flere utfordringer han støter på:

– Den første utfordringen jeg møter er at mange ikke tar telefonen i det hele tatt! Mange er skeptiske til å svare når det ringer fra et ukjent nummer. 

I tillegg er det slik at Marius har laget så mange «Fem På»er at svært mange tar ham på stemmen og avslører det hele umiddelbart. 

– Det er også viktig for meg at den som blir lurt godkjenner at innslaget sendes på radio. Det har vært noen tilfeller der offeret har bedt om at det ikke sendes, og da respekterer vi det.


Hvis du vil melde på noen til Fem På, eller det er et innslag du  vil høre om igjen kan du klikke her.

Innimellom kan «mislykkede» luretelefoner bli ustyrtelig morsomme - du kan høre et eksempel på det i lydfilen «Fem På: Gjennomskuer og får latterkrampe» over.

Flere kanaler