PULS: Garmin Forerunner 235 har pulsmåling på håndleddet som fungerer like bra som et pulsbelte,
PULS: Garmin Forerunner 235 har pulsmåling på håndleddet som fungerer like bra som et pulsbelte, Foto: P4
+ Lettlest, god skjerm
+ Behagelig å ha på
+ Rask GPS
+ Råbra aktivitetsmåler

- Litt tungvint meny
- Dyr

Deilig uten pulsbelte
Uten å bli for teknisk. Garmin har byttet ut sensorene som leser pulsen på håndleddet, fra en ekstern leverandør, til sin egen løsning. Den fungerer bra. Vi har dobbel-testet klokken mot pulsbelte og målingene viser omtrent det samme. Det er deilig å slippe pulsbeltet når du skal ut å løpe en kjapp tur.

Større skjerm
Garmin har begynt å "fylle" klokkehusene sine bedre. På Forerunner 235 er det mer informasjon på klokkefronten enn på forgjengeren. Bedre plass til mer informasjon. Og informasjon er det mye av på denne klokken: Puls, distanse, tid, VO2, nedtrappingsvarsling, konkurransevarsel, skritt osv. GPS`en er rask og du får mer informasjon om du løper ute enn inne, men den måler også ganske nøyaktig avstand når du ta en økt på tredemølla.

Du slipper ikke unna
Aktivitetsmåleren står på døgnet rundt, som på andre tilsvarende klokker, men denne skiller seg ut ved at den også kan måle pulsen din 24/7. Det betyr at du får veldig god oversikt over hvor mye/lite du bruker kroppen din. I tillegg får du gode svar på hvilepuls o.l. Genialt.

Artikkelen fortsetter under bildet
Garmin Forerunner 235
LØPEKLOKKE: Garmin Forerunner 235 er først og fremt en løpeklokke, men også en genial aktivitetsmåler. Foto: P4

Var det pil opp eller pil ned?
Siden klokken har så mange funksjoner og muligheter blir menyene litt kompliserte å bruke. Det blir for eksempel litt knotete å koble klokken til telefonen, men når du først har fått det til fungerer det perfekt. Du får mye større glede av denne klokken om du setter deg inn i hvordan du bruker den og alle mulighetene den har. Det anbefales.

Gikk i svart
Denne testen er gjort om vinteren og selv om Forerunner 235 er en løpeklokke, måtte vi teste den på langrennstur også. Storebror, Forerunner 630, har en egen langrennsfunksjon, det har ikke Forerunner 235. Den var ikke noe glad i å bli tatt av det gode, varme håndleddet og festet på utsiden av skijakke-ermet. Da gikk den i svart i -5 grader, selv om batteriet var på 25 prosent. Men, nå er ikke dette en multisportsklokke heller, det er en knallgod løpeklokke!

Artikkelen fortsetter under bildet
Garmin Forerunner 235
LIKE GOD INNE SOM UTE: Du får ganske nøyaktig avstandsmåling på tredemølla. Foto: P4


FAKTA (produsentens informasjon):
Batterilevetid: 9 dager i klokkemodus, 15 timer i GPS-modus
Vekt: 42 gram
Vanntett: Ja, til 50 meter
Smartvarsler når koblet til telefon via bluetooth
Pris: 3599,- 

Flere saker

Vinn TV-pakke verdt 50.000,-
Vinn TV-pakke verdt 50.000,- Mandag 30.03 2020
Christers luksuspizza
Christers luksuspizza Fredag 03.04 2020
Flere kanaler