Hva med å lage dine egne skåler, laget av sjokolade?  Og så fylle dem med is eller sjokolademousse eller noe annet godt?

Hjemmelagde sjokoladeskåler er utrolig lekkert, og enkelt å lage. Ta med deg hele familien, og sett i gang! Her får du fremgangsmåten slik at du kan lage sjokoladeskåler til nyttårsaften.


Oppskrift sjokoladeskåler:
200 g 70 % Sjokolade
200 g Selskapssjokolade (Freia)
1 ss Solsikkeolje
Små vannballonger, vasket og tørket (kan kjøpes i lekebutikker)


Blås opp ballongene til den størrelsen du ønsker at skålene skal ha.
Smelt sjokoladen og oljen over vannbad. Avkjøl til du kan stikke en finger oppi uten å brenne deg. (Hvis sjokoladen er for varm sprekker ballongen og du får sjokoladekjøkken istedet.)
Forbered et brett med bakepapir som du kan legge sjokoladeskålene på etter dypping.
Ta en og en ballong og dypp den i sjokoladen, la den renne av seg litt og sett på brettet. Hold på den litt slik at det lages en kant av sjokolade rundt ballongen nede på bakepapiret.
Gjenta, og la de stivne i kjøleskap. (10-20 min)


Sjokoladeskål

Tips: hvis kanten blir ujevn, kan du legge den opp ned på en varm tallerken.Nå skal du fjerne ballongen. Bruk en saks og klipp et lite hull i ballongen på toppen. Luften skal gå sakte ut av ballongen, og den skal få skrumpe inn av seg selv. Ikke riv i ballongen da vil du ødelegge skålene. Det kan ta noen minutter før ballongen er helt innskrumpet og du kan fjerne den.

Sett skålene kaldt igjen før du fyller dem med valgfritt fyll.

Lykke til - og godt nyttår!


Se også: Verdens beste kanelsnurrer


Flere saker

Vinn TV-pakke verdt 50.000,-
Vinn TV-pakke verdt 50.000,- Mandag 30.03 2020
Christers luksuspizza
Christers luksuspizza Fredag 03.04 2020
Flere kanaler