IKKE ORIGINALEN: Noen av de største hitsene vi kjenner er coverlåter.
IKKE ORIGINALEN: Noen av de største hitsene vi kjenner er coverlåter. Foto: Scanpix/montasje
Det er ikke alltid de kule, klassiske sangene du kjenner og elsker er like originale som du tror.

I musikkens verden covres, samples, lånes og rappes over en lav sko. Mange av låtene vi kjenner som store hits fra én artist, er egentlig skrevet for eller av noen helt andre.

LES OGSÅ: Husker du datteren til Michael Jackson? Slik ser hun ut i dag

Her er tre eksempler på låter du kanskje ikke visste var coverlåter.

Her er Cindy Lauper med Girls Just Want to Have Fun, slik vi kjenner henne fra 1983:Girls Just Want to Have Fun ble skrevet og spilt inn av den amerikanske musikeren Robert Hazard i 1979.
Se originalen:Trodde du det er Madcon som har skrevet Beggin'?Beggin' er skrevet og komponert av Bob Gaudio og Peggy Farina.  Den ble gjort populær av gruppa Frankie Valli & The Four Seasons i 1967:

 

Whitney Hustons versjon av I will Always Love You er vakker. Men låta ble skrevet og gitt ut lenge før Whitney ble kjent.Det var Dolly Parton som skrev I Will Always Love You i 1973, da Whitney var 10 år gammel. Dolly ga ut den originale country-versjonen som singel i 1974. Slik hørtes den ut da:


Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
- Viktig at Vy vinner
- Viktig at Vy vinner Mandag 09.12 2019
Flere kanaler