Gjennomsnittsnordmannen drikker tre kopper kaffe hver dag. Dette tilsvarer 160 liter, eller 1200 kopper pr år for hver av oss. Nordmenn er sin kaffe bevisst, og dette har ført oss til topps på statistikken. Det er bare finnene som slår oss.

Først vann, så kaffe
Etter vann er det kaffe vi drikker mest av, sier Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon til TV2. Og kaffen drikker vi helst hjemme, eller på jobb, skal vi tro Lynes. Bare ti prosent av kaffen vi drikker er kjøpt på landets kaffebarer. Og den svarte kaffen vinner terreng framfor melkebaserte varianter.

Det er Ipsos MMI som har gjort undersøkelsen for Norsk Kaffeinformasjon.

LES OGSÅ: Nitro-kaffe er den nye trenden

Midt-Norge drikker mest
I følge Norsk Kaffeinformasjon drikkes det klart mest kaffe i Midt-Norge. Tre av fire drikker kaffe hver dag, mens bare én av 20 aldri drikker kaffe. Østlendinger drikker minst kaffe, men her er hovedstaden unntaket. Oslo-folk drikker nesten like mye kaffe som man gjør i Midt-Norge.

Hvorfor Finland?
i følge finland.no er kaffe en naturlig del av den finske matkulturen, og dette holder finnene fast i sin førsteplass innen kaffedrikking. De er dermed den mest kaffedrikkende nasjonen i hele verden.

Flere kanaler