FYSEN: Mange greier seg ikke uten denne dagen derpå.
FYSEN: Mange greier seg ikke uten denne dagen derpå. Foto: Fotolia
Etter en lang og fuktig kveld på byen er det neppe fruktsalat du ønsker deg til frokost. Men det er ikke din feil at du hengir deg til suget etter egg og bacon.

For selv om du vet at feit, sukkerholdig og energirik mat ikke er det beste for deg, bare MÅ du ha det. Gjerne til frokost. Hvorfor er det sånn?

Hjernekjemi
Du kan heldigvis skylde på nevrotransmitteren galanin som produseres i hjernen. William Gruchow ved Universitetet i North Carolina har forsket på galanin og effekten det har på oss. Det viser seg at produksjonen av galanin øker når du drikker alkohol. Galanin øker suget ditt etter fet mat. Når du spiser fett øker du også produksjonen av galanin.

Dette er altså en skikkelig ond sirkel, og du er hjelpesløst fanget i midten.

LES OGSÅ: Her lager han pannekaker og pølser på en kaffetrakter

LES OGSÅ: Skikkelig god hverdagsburger

Greasy frokost
BARE MÅ HA DET: I følge forskere er det kjemiske prosesser i hjernen som gjør at vi blir fysne dagen derpå. Foto: Fotolia


Flere kanaler