Foto: NTB scanpix
Konfirmanter får omkring 33.500 kr i gjennomsnitt. Men hva bruker de pengene på?

Det viser seg at P4s lyttere opp gjennom tiden har brukt mye pengene på moped og førerkort. Av andre ting, som kanskje kan være til inspirasjon for dem som trer inn i de voksnes rekker denne våren, kan nevnes:

- Jeg ble konfirmert i 1976, og kjøpte forsterker/radio, en Sølvsuper 12. Har den og platespilleren og høyttalerne fremdeles ;-)

- Kjøpte min første Levis bukse og jakke. Stor Lykke!

- En fantastisk rå stereorack med "hyperbass" og en gremmelig jakke som en due faktisk dreit ned i det jeg stolt vandret ut av butikken med jakka på.

- De 10 000 jeg fikk i 2003 ble fordelt som lommepenger til meg selv hver måned da jeg var utvekslingsstudent i San Francisco 2. året på videregående.

 - Brukte konfpengene på et keyboard med 200 beats slik at jeg hadde en unnskyldning for å få den kjekke gutten i parallellklassen til å lære meg å spille. Han var homofil viste det seg- og drømmen brast. Har ikke spilt keyboard siden.

- Jeg fikk ikke lov å bruke så mye av de jeg. Men Jeg endte opp med å ta med 15 av de litt dårligere stilte (rusmisbrukere) blant oss på middag i stedet for å shoppe med venninnene mine.

- Ble satt inn på sparekontoen fra dåpen. Og gikk som egenkapital til min første leilighet.


Les også om rappe-presten fra Nesna som skapte liv og røre under konfirmasjonen.


- Æ kjøpte mæ keyboard for konfirmasjonspengene. Sto i gata i Tromsø og var gatemusikant og spilte hele sommeren og tjente det veldig fort inn igjen. Hilsen Bjørn.

- Jeg kjøpte en snøscooter for absolutt alle pengene og litt til. Som jeg deretter kjørte i et tre å knuste helgen etterpå ;) Hilsen Agnar.

- Wranglerbukse, bærbar platespiller med høytaler i lokket og sminke. Det var i 1961.

- Perlering. Konfirmert i 1954.

- Måtte spare nesten alt, men fikk lov å bruke 5000. De ble brukt på Dieselbukse, Puma-sko og den totale floppen minidisk.

- En 13 fots Hansvik med 4 HK Yamaha påhenger. Ga meg glede i mange år :-) Børge.

Flere kanaler