Den relativt ukjente Ronald Wayne (81) var en av de tre opprinnelige gründerne bak etableringen av Apple på 70-tallet. Han syntes imidlertid ikke det var særlig trivelig å jobbe med Steve Jobs og Steve Wozniak, og ville ut av samarbeidet. 

Stabeist og kranglefant
Steve Jobs skal ha vært den vanskeligste. Wayne har beskrevet ham som et stabeist av en manipulerende kranglefant. Wayne skal også ha sagt at "hvis jeg frøs, og kunne velge mellom å varme meg inntil en isbit eller Steve Jobs, ja da ville jeg valgt isbiten". 

Byttet bort eplet, fikk stilken igjen
Det var Ronald Wayne som tegnet det første utkastet til Apple-logoen. I dag vurderes verdien av navnet Apple alene til 247 milliarder dollar, og er dermed verdens mest verdifulle merkevarenavn. Selskapet har en børsverdi på rundt 700 milliarder dollar. I 1976 solgte Wayne seg ut av selskapet for beskjedne 800 dollar. Dersom han hadde beholdt andelen, ville han i dag ha vært god for svimlende 525 milliarder norske kroner. 

Angrer ikke
Det var samarbeidsklimaet som fikk Wayne til å selge seg ut, og han angrer ikke i ettertid. Han har ved flere anledninger uttalt at det ville tatt livet av ham å fortsette i Apple, og at han ikke ville hatt noe glede av å være den rikeste mannen på kirkegården.

Her forteller Wayne selv hvorfor eplet smakte så surt:


Flere kanaler