Foto: NTB scanpix
21. mars spenner Kronprinsen på seg skiene og stiller til start i det 54 kilometer lange rennet mellom Rena og Lillehammer. Han får ingen særbehandling under rennet, og deltar på lik linje som andre deltagere.

På onsdag i forrige uke fikk derimot Kronprinsen eksepsjonell spesialbehandling da han var ute og gikk på ski sammen med tidligere verdensmester, og trippel birkenvinner Odd-Bjørn Hjelmeset.

De to ble observert av en anonym, men troverdig, tipser som dessverre ikke rakk å knipse en selfie da han møtte dem i godt driv ved Kobberhaughytta i Nordmarka. Tipseren laget imidlertid en moro-tegning som illustrerer det celebre møtet i marka.

Saken fortsetter under tegningen.Slottet vil ikke bekrefte det hemmelige samarbeidet, men på spørsmål om hvordan vi skal behandle saken, sier Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen - Bare la ryktet svirre, det ligger i rykters natur.

Det er første gang et medlem av det norske kongehuset går Birken. Kronprinsens tur over fjellet skjer samtidig med at filmen om den historiske flukten med kongesønnen Håkon Håkonsson spilles inn på Lillehammer. Kjente navn som Kristoffer Hivju og Jakob Oftebro er å finne på rollelista.  

Birkebeinerrennet ble innstiftet i 1932 til minne om turen som birkebeinerne Torstein Skevla og Skjervald Skrukka hadde med Håkon Håkonsson i 1206.

P4 har vært i kontakt med Odd-Bjørn Hjelmeset som ikke ønsker å kommentere saken.

Odd Bjørn Hjelmeset
Foto: NTB scanpix