Foto: NTB scanpix, Berit Roald
Det er en forskningsgruppe ved NTNU som har laget kalkulatoren. Gruppen kaller seg Cardiac Exercise Research Group (K.G. Jebsen – Senter for hjertetrening).

40 er det nye 30
Ikke bare når det gjelder stil og mote. Treningsbølgen går over hele verden, men hvordan påvirker det kroppen vår? Det er det forskningsgruppen på NTNU ønsker å finne ut av. - Vi kaller det "fitness age", sier professor ved NTNU Ulrik Wisløff til ABC nyheter i Australia.

3 minutter
Testen er enkel og grei. Du trenger ikke å reise deg fra sofaen eller kontorstolen din. Hvor gammel er du? Hvilket kjønn? Hvor mye trener du? Klikk på bildet for å ta testen.


Stor interesse
Det er mange som er interessert i levere sin fysiske selvangivelse. Til nå har mer enn 3 millioner personer tatt testen som brukes i seriøs forskning. - Det er ikke bare for moro skyld, sier professor Wisløff. - Dette kan bli et godt verktøy for leger og andre for å finne ut hvor lenge du har igjen å leve. Ikke som et absolutt tall, men som en statistisk sannsynlighet. 

Trening hjelper
Forskningsgruppens tall til nå er entydige: Du forlenger livet ved å trene. For å få maks effekt av treningen er det viktig å legge inn litt hardtrening. Professor Wisløff og hans team har laget et 7 ukers treningsprogram som senker din fysiologiske alder betydelig.

Flere kanaler