HELT OK: Hva legger du i øynene på terningen?
HELT OK: Hva legger du i øynene på terningen? Foto: Ap
Terningkast er en helt grei måte å beskrive kvaliteten på ulike ting. Anmelde filmer for eksempel. Men når noen sier at de har det "helt greit", hvilket terningkast havner de på?

Ærlig eller ikke
P4 har gjennomført en uhøytidelig sms-undersøkelse og kommet frem til at resultatet påvirkes av om folk svarer deg ærlig eller ikke. Mange sier at de har det greit når noe egentlig er begredelig, men at dette ikke er noe de ønsker å utbrodere eller bry andre med. De ville nok trillet terningen til en 2'er.

Andre er mer ærlige og mener at greit faktisk er helt ok. Helt greit. Tilfredsstillende. Helt fint. Fullgod. Helt passe. De havner gjerne på en 3'er eller 4'er på terningen.

Geografiske forskjeller
Greit er ikke greit over alt. I hvert fall ikke i følge P4s lytter Frode i Kristiansand: - Her på Sørlandet er "greit" dekkende for alt fra 2-5 på terningen. Med mindre du har det "ganske greit". Da er det soleklar sekser :-)

Gjennomsnittlig skala
En annen lytter delte sin skala, som kan se ut som et slags minste felles multiplum for de fleste (men da må man være ærlig):
 
1 - helt forferdelig
2 - dårlig
3 - greit
4 - bra
5 - veldig bra
6 - helt fantastisk

LES OGSÅ: Flere drept i selfies-ulykker enn i haiangrep


Flere kanaler