Thomas Ødegaard, fysioterapeut for Norges fotball-landslag og onkel til Martin Ødegaard, ble "redningsmann" under landslagets oppkjøring før den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan fredag.

Tøff takling

Episoden skjedde på Valle i Oslo lørdag. Treningen var godt i gang da noen av spillerne oppdaget en rotte som hadde forvillet seg ut på treningsfeltet. Spillerne forsøkte å skremme den med å sparke fotballer etter den, men rotta ville ikke gå av banen. Det var fysioterapeut Thomas Ødegaard som måtte ta grep. Han dro ned jakkeermet sitt før han fintet rotta ut over sidelinjen.

Du så både redd og tøff ut? 

- Neida, ikke redd bare tøff, sier en lattermild Ødegaard til P4. Men må innrømme at han var litt forsiktig: - Den beit jo etter meg hele tiden. Heldigvis traff den ikke huden min.

Her er videoen, lagt ut av landslagets keepertrener Frode Grodås:


Ingen andre turte
Rottas angrepsspill skremte gutta i forsvar. Ingen av de andre på treningen turte å fjerne rotta og videoen, som er lagt ut på Facebook-gruppen Morgendagens keepere,viser blant andre assistenttrener Martin Foyston sin frykt for dyret.

LES OGSÅ: Hvem bæsjer i golf-hullene?

Ikke ufarlig
Det sies at det finnes like mange rotter som mennesker her i landet, og hvis du er uheldig å bli bitt bør du forte deg til legen for å få en stivkrampesprøyte.


Flere kanaler