BAKTERIEDREPENDE DRIKK: Kan drikkes både kald og varm.
BAKTERIEDREPENDE DRIKK: Kan drikkes både kald og varm. Foto: Fotolia
Det er neppe til å unngå at mange vil kjenne kribling i halsen i løpet av høsten. Denne drikken kan avverge sykdom, og det er spesielt tre ingredienser hjelper deg i krigen mot snørr: ingefær, sitron og hvitløk. Legger du litt honning til regnestykket, kan du bli kvitt enda flere ukjente faktorer.

Ingefær
Denne planten har blitt dyrket i India og Kina i flere tusen år. Den er betennelsesdempende, kvalmestillende og proppfull av antioksidanter.

Sitron
Sitronen er bakteriedrepende og har har i årtusner blitt brukt flittig på grunn av sine mange medisinske egenskaper. Det er en C-vitamin-bombe, som sammen med bioflavonoidene den også inneholder, beskytter mot virus og infeksjoner.

Hvitløk
Hvitløk har også blitt brukt i uminnelige tider, både i mat og som medisin. Den skal stimulere immunforsvaret, og ha en betennelsesdempende effekt. I tillegg brukes den mot infeksjoner, hoste og forkjølelse.

Sånn gjør du det:

1) 1 liter vann
2) 1 stor bit ingefær
3) 1 sitron (gjerne økologisk, eller godt vasket)
4) 1-2 fedd hvitløk
5) Litt honning til søtning

Skrell og del ingefæren i biter. Kok den i vannet i 5 minutter. Trekk av platen, del hvitløken i biter og la den trekke i 5 minutter. Fjern ingefær og hvitløk, bland inn honningen. Press sitronsaften oppi, og riv gjerne litt sitronskall i for enda mer C-vitamin. En god vitaminbombe du kan drikke både varm og kald.

Enda enklere oppskrift
Bruk de samme ingrediensene. Bland dem sammen, og hell kokt vann over. La det trekke i tekoppen og nyt!

Vær tidlig ute
Smak deg frem og dropp en eller flere av ingrediensene hvis du vil. Brukes gjerne forebyggende, så sett i gang med en gang du kjenner forkjølelsen kommer snikende.

LES OGSÅ: Allergisk? Prøv dette!

LES OGSÅ: Myter om forkjølelse

Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Setter inn flere tiltak mot muslimhat Økt fokus på diskriminering av muslimer i skolen og registrering av hatkriminalitet hos politiet. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler