0:00 | 2:52
- På dag fire er det mange stive lårmuskler, stive nakker og ikke minst sittesår som man begynner å merke, forteller Tore Nyman til P4. Han er initiativtakeren bak Oslo-Paris som syklet fra Oslo 16. juli.

Rytterne er kommet frem til Nord-Tyskland, og er akkurat nå på vei til den store elven Elben som ligger rett øst for Hamburg.


Håper på Kristoffseier i Paris
Turen ender i Paris hvor rytterne skal se sjarmøretappen på Champs-Élysées.

- Vi håper på en repetisjon fra i fjor, når Kristoff gjorde det så bra, og at målstreken står to meter før i år, så han er først over streken, sier Nyman.

Men de er ikke de eneste norske som skal heie frem rytterne i Paris, for sammen med mange andre nordmenn skal de stå i det som kalles "Norskesvingen".

- Det å stå i norskesvingen blant alle nordmennene, og vite at vi har syklet 1700 kilometer,  det gir mange ståpels, forteller han.


En dansk idé
Turen er inspirert av et dansk opplegg. Der er denne varianten av ”Tour de France” blitt stort: De siste 15 årene har stadig flere syklet; i år blir det trolig nesten 2000.

- Vi starter i 2013, da vi 21 personer med. I 2014 var det 51 personer med, og i år er det 85 stykker som er på tur, sier Tore.

Hør intervjuet med Tore Nyman over!