Årets Krafttak mot kreft har satt en imponerende rekord.
Årets Krafttak mot kreft har satt en imponerende rekord. Foto: Daniel Hansen Heredero / Eventpartner
Etter åtte konserter er årets utgave av Vinterlyd over.

Titusenvis av publikummere, har kost seg med aktiviteter på stands og vært på en av landets største gratiskonserter.

Men publikum har også vært med på å skape en historisk blest om Krafttak mot kreft.

Årets innsamlingsaksjon har vært en dundrende suksess, over 44 millioner kroner er samlet inn, i følge tall fra Kreftforeningen.

Det er tall som gleder generalsekretær i Kreftforeningen Anne Lise Ryel.

– Det er rett og slett helt fabelaktig. Vi hadde en målsetning om å nå 40 millioner, men det har vi jo passert med glans. Tusen hjertelig takk til alle som har støttet oppom årets aksjon, sier Ryel.


Artikkelen fortsetter under bildet.
asd
Generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel er svært fornøyd med årets innsamlingsaksjon Foto: Kreftforeningen

Kreft angår oss alle
Anne Lise Ryel i Kreftforeningen tror den store giverviljen hos nordmenn til årets aksjon er at kreft rett og slett er noe som angår oss alle.

– Dessverre er det slik at de aller fleste av oss kjenner noen som er blitt rammet av kreft. For de aller fleste går det bra og de overlever. 

Men det er fortsatt noen som får den tunge beskjeden om at de ikke vil bli friske, men kommer til å dø av sykdommen. For disse menneskene finnes det ingen helbredende behandling, kun behandling som er livsforlengende og lindrende, sier hun.

– Derfor har årets aksjon handlet om å gjøre uhelbredelig kreft levelig. Om forskning og tilbud og aktiviteter for denne pasientgruppen og deres pårørende. Eller kort fortalt å gi dager til livet, og liv til dagene, forteller Ryel.

Over 20.000 bøssebærere har vært i sving denne vinteren, og majoriteten av disse har vært russ. Kreftforeningen er svært takknemlig for den jobben russen gjør.

– De har gjort en kjempeinnsats, og beviser virkelig at russen er mer enn bare negative avisartikler i mai, sier Anne Lise Ryel.
asd
Russen ved Kongsbakken VGS samlet inn over 200.000 kroner til Krafttak mot kreft, og fikk en privat minikonsert med Jesper Jenset og ATLE som belønning. Foto: P4Radio / Snapchat

Du kan lese mer om Krafttak mot kreft her.

Flere kanaler