LEK: For artist Sandra Lyng var det et fint, men sterkt møte med barna på barnekreftavdelingen ved Haukeland sykehus
LEK: For artist Sandra Lyng var det et fint, men sterkt møte med barna på barnekreftavdelingen ved Haukeland sykehus Foto: Arild Domaas / Kreftforeningen
Samtidig som Vinterlyd-artistene reiser landet rundt for å skape folkefest i byene de besøker, har turneen også et langt mer alvorlig bakteppe.

Hvert år rammes tusenvis av nordmenn av kreft, og for noen handler det desverre ikke om å bli frisk, men hvordan leve så godt som mulig med den tiden man har igjen.


Da Vinterlyd besøkte Stavanger og Bergen i forige uke, satte noen av artistene av tid til å møte noen av de som pengene fra årets auksjon.

For Sandra Lyng ble det et sterkt møte med barna på barnekreftavdelingen ved Haukeland sykehus 

– Det er barn som burde gå på skole, som burde sykle, henge med vennene sine, men i stede må de tilbringe dagene sine i en sykeseng. Det var veldig fint å treffe de, men også veldig sterkt, forteller Sandra Lyng til P4.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Vinterlyd Stavanger 2017
Her er Michael Andreassen, Sandra Lyng, ATLE og Isac Elliot sammen med ansatte ved Vardesenteret i Stavanger. Foto: Svein Lunde / Helse Stavanger

Blogger om møter
I et innlegg på bloggen sin skriver den populære artisten om møter hun har gjort med kreftsyke, både barn og voksne under årets turne. 

Til P4 utdyper Sandra at hun blir inspirert av å møte mennesker med så mye livsglede, til tross for at de er alvorlig syke, og i noen tilfeller uhelbredelig.

– Det er noen utrolig fine ting vi er med å støtte på denne turneen her. Kreftforeningen sine Vardesentere er veldig fint synes jeg, der kan folk komme for å snakke om ting og være sosiale i en setting som ikke er så «sykehus-aktig», forteller Sandra.

Les Sandras sterke møte med kreftsyke Jan Helge på bloggen hennes her.

Krafttak mot kreft
Vinterlyd er en del av «Krafttak mot kreft» og arrangeres av Kreftforeningen og P4.

I 2015 fikk flere enn 32 500 personer i Norge kreft. Takket være forskning kan vi for første gang si at flere enn 70 prosent overlever. Likevel dør det nesten 11.000 hvert år. 

Årets aksjon handler om å gi dager til livet, og liv til dagene. 


Generalsekretær i Kreftforeningen Anne Lise Ryel har et mål om å samle inn totalt 40 millioner kroner, og har derfor en klar oppfordring til alle:

– Ta godt i mot våre bøssebærere og støtt opp om årets aksjon! La oss gjøre uhelbredelig levelig!

Flere kanaler