AFRIKANSK FÅRIKÅL: Prøv Carews afrikanske fårikål-oppskrift!
AFRIKANSK FÅRIKÅL: Prøv Carews afrikanske fårikål-oppskrift! Foto: Privat
Det er sesong for lammekjøtt og i dag er det fårikålens dag! Hvorfor ikke prøve en liten vri på Norges nasjonalrett? 

Elisabeth Carew fra Frokostshowet har nå delt oppskriften på en gambisk gryte, som falt i god smak hos medprogramleder Andreas Velle.

Gi den et forsøk du også! Her er oppskriften:
5-6 tomater
3 løk
2-3 hvitløk
ca. 3 chili
1 kålhode
ca 1500 gram lammekjøtt (alternativt nakkekoteletter eller grytekjøtt)
En boks tomatpuré (ca 150 gram)
olje
3-4 laurbærblader
ris

Varm et par cm olje i en stor kjele. Ha i kuttet løk og hvitløk. La surre 1 minutt, før du har i kuttede tomater og chili. La det surre et par min. Ha så i tomatpuréen som må røres inn, og så brunes i 5-10 minutter. Denne prosessen er essensiell for å få riktig smak. Ha i litt salt, pepper og laubærblader. Hiv kjøttet oppi og snu det i basen før du heller over såpass med vann at det ikke brenner seg fast. Ikke for mye, for kålen slipper en del vann. Kutt kålhodet gjerne i større biter som du bare kan legge på toppen og snu ned i gryta etterhvert som alt kokes inn og synker litt. Gryta skal småkoke til kjøttet er mørt, ca 2,5 timer, smak til med salt og pepper underveis. Hell over ris og enjoy!

Flere saker

- Vil bli taxikollaps i Oslo Den seriøse delen av taxinæringa i Oslo vil kollapse med regjeringens nye reform. Tirsdag 14.05 2019
Flere kanaler