– Norsk julemat som til og med svenskene kan like, sier Christer Berens.
– Norsk julemat som til og med svenskene kan like, sier Christer Berens. Foto: P4
Det nærmer seg jul og da er rakfisk en tradisjon for mange. Christer lager rakfisk hvert år ved juletider, og deler i dag sitt tips for å unngå sterk lukt av rakfisk.

For å unngå sterk lukt kan du pakke ut fisken og skylle den i vann, legg den deretter i melk og tørk den. Da lukter det ikke rakfisk, men den beholder den gode smaken.

Oppskrift

2 store lefser
150 g rakfisk
150 g røklaks
3 ss hakket rødløk
2 dl crème fraîche
1 dl snøfrisk
3 ss hakket fersk dill

Slik gjør du det
 
Hakk fisken i små biter. Bland den sammen med de øvrige ingrediensene i en bolle.
Smør blandingen på en lefse og rull den sammen.
Skjær rakfiskrullen i skiver (ca. 3 cm tykkelse).
 
Anrett på serveringsfat.
 
Server musserende vin til, enten Cremant de Bourgogne eller tørr musserende vin fra Nord-Italia eller Champagne.

Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
Flere kanaler