– Norsk julemat som til og med svenskene kan like, sier Christer Berens.
– Norsk julemat som til og med svenskene kan like, sier Christer Berens. Foto: P4
Det nærmer seg jul og da er rakfisk en tradisjon for mange. Christer lager rakfisk hvert år ved juletider, og deler i dag sitt tips for å unngå sterk lukt av rakfisk.

For å unngå sterk lukt kan du pakke ut fisken og skylle den i vann, legg den deretter i melk og tørk den. Da lukter det ikke rakfisk, men den beholder den gode smaken.

Oppskrift

2 store lefser
150 g rakfisk
150 g røklaks
3 ss hakket rødløk
2 dl crème fraîche
1 dl snøfrisk
3 ss hakket fersk dill

Slik gjør du det
 
Hakk fisken i små biter. Bland den sammen med de øvrige ingrediensene i en bolle.
Smør blandingen på en lefse og rull den sammen.
Skjær rakfiskrullen i skiver (ca. 3 cm tykkelse).
 
Anrett på serveringsfat.
 
Server musserende vin til, enten Cremant de Bourgogne eller tørr musserende vin fra Nord-Italia eller Champagne.

Flere saker

- Kan bli krise i eldreomsorgen - Det er en potensiell krise for eldreomsorgen at to av tre helsefagarbeidere jobber deltid. Onsdag 17.07 2019
Flere kanaler