NY VÆRMELDING: Eli Kari Gjengedahl (45) presenterte været i det nye studioet.
NY VÆRMELDING: Eli Kari Gjengedahl (45) presenterte været i det nye studioet. Foto: Skjermdump/TV2
Søndag dukket TV2s værstudio opp i helt ny drakt.

Bort med tradisjonelt værkart
Eli Kari Gjengedal (45) fikk boltre seg i et flunkende nytt virtuelt studio, og det er tydelig at kanalen ønsker å presentere været på en ganske annerledes måte enn tidligere.

Det brukes minimalt med tid på det tradisjonelle værkartet med symboler og temperaturvarsler, og mer tid på å forklare «det store bildet» når det gjelder værsituasjonen.

En rekke seere har de siste dagene uttrykt sin misnøye for forandringen, og på TV2s Facebook-sider har det kommet mange reaksjoner.

«Møkka opplegg med ny værmelding !!!! Få tilbake den "gamle" måten og melde været på. Så moderne at ingen vil se på.... Blir NRK fra i dag av. Takk og adjø til amatør tv.»

«Det nye værkartet dere har begynt med er noe av det verste jeg har sett, nei fortsett med gamle»

«Hva i all verden er skjedd med værmeldinga??? Vi kan da ikke ha det sånn..............»

«Værmeldingen burde blitt nytt navn "værnyheter" Bare Pes... Her har jo dere putta inn så mye informasjon på kort tid.. Hjernen min får ikke alt inn.»

«Mest tragiske værmeldingen TV 2 har hatt noen gang.»


Saken fortsetter under bildet
vær
DET STORE BILDET: I den nye værmeldingen legges det stor vekt på å få seerne til å forstå værsituasjonen. Foto: Skjermdump/TV2

- Folk er vanedyr
Eli Kari Gjengedahl sier de har fått med seg at mange mener noe om den nye værmeldingen - og at de tar kritikken med stor ro.

- Folk er vanedyr, og man vil jo veldig gjerne ikke endre vaner. Reaksjonene som har kommet er egentlig som forventet. Det går bare på at folk savner værkartet med symboler, forteller hun til Nettavisen.

Hun sier de ønsker å gi folk et bedre innblikk i hvorfor været blir som det blir. I tillegg mener hun at kanalen må tilpasse seg den nye mediehverdagen.


Lytter til kritikken
- De etterspurte værsymbolene er jo allerede sjekket på apper og på nett. På grunn av endring i folks medievaner ønsker vi å være litt i forkant. Vær er ferskvare og det lever ikke lenger enn akkurat der og da. Derfor tar vi noen grep, forteller hun til Nettavisen.

Samtidig sier hun at de lytter til kritikken som kommer, og hun avviser ikke at de kan gå tilbake til mer klassisk presentasjon dersom seerne ønsker dette.


Flere kanaler