En gruppe ungdommer sjekket og ble sjokkert over svaret. Video: undefined
Denne uken er det forbrukerøkonom Silje Sandmæl som har arbeidsuke i Michael Direkte. Silje er kjent fra Luksusfellen på TV3, der en av oppgavene er å bevisstgjøre deltagerne på deres pengebruk, og hjelpe dem å finne ut hvor de kan spare inn på forbruket.

Svært mange opplever at pengene bare forsvinner i et stort sluk, og mange har vanskelig for å gjøre rede for hvor det faktisk blir av dem. Én grunn til dette kan være at man gjør mange, små sløse-kjøp. Og som ordtaket sier: Mange bekker små, gjør en stor å!

LES OGSÅ: Må barna dine jobbe for lommepengene?

Se video over: I dag tok Silje turen ut på gaten i Oslo, for å bevisstgjøre folk på eget forbruk/overforbruk ved hjelp av en sløsekalkulator.

Sløsesjokk!
En sløsekalkulator hjelper deg å finne ut hvor mye du faktisk bruker på varer og tjenester du strengt talt ikke trenger, i løpet av et år. ALLE Silje snakket med i dag fikk lettere sjokk da de så svart på hvitt hvor mye de sløser bort!

Hvordan ligger det an med ditt forbruk? Sløser du? Eller er du økonomisk anlagt og har et nøkternt forbruk? Test deg selv og ditt forbruk med en sløsekalkulator du også! Får du også sløsesjokk?

Har du tanker om ditt eget forbruk, eller har du et smart spare-tips? Del det gjerne i kommentarfeltet på facebook!


Flere kanaler