DONASJON: Røkke innrømmet det var han som sto bak den store donasjonen.
DONASJON: Røkke innrømmet det var han som sto bak den store donasjonen. Foto: NTB: Scanpix
Tidligere denne uken kom det frem at Fretex hadde fått en enorm donasjon fra anonym giver. Det var snakk om 300 håndsydde designerdresser og dressbukser i god kvalitet. Det er den største donasjonen Fretex noen gang har fått fra en person.

Dressene var i flere eksklusive merker slik som Valentino, Versace, Ermengildo Zegna og Brioni som har en nypris fra ca. 15000 til 60000 norske kroner.

Nå viser det seg altså at den anonyme giveren er Kjell Inge Røkke. Pressetalsmann for Røkke, Rolf Nereng, avkreftet først at det var Røkke som hadde donert klærne, men fortalte senere til MinMote at Røkke innså at det var hans klær som hadde blitt donert til Frelsesarmeen, og er positiv til det.

– Når han nå skjønner at det er tilfelle, vil han være tydelig på at han er svært positiv til det arbeidet Fretex gjør og synes det er både positivt og hyggelig at han kan bidra til bedre økonomi og mye oppmerksomhet rundt et så godt formål, sier Nereng til MinMote.

Røkke, dress
STOR VERDI: Dressene som ble donert hadde en verdi på mange hundre tusen kroner. Foto: NTB scanpix

Spekulasjonene om hvem som var denne generøse giveren skjedde raskt på grunn av den store verdien, og siden mange av dressene hadde initialene K.R. ble det raskt en link til Kjell Inge Røkke. 

Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler