VEKKER REAKSJONER: Uniteds nye signering Lukaku får oppmerksomhet for andre ting enn prestasjonene
VEKKER REAKSJONER: Uniteds nye signering Lukaku får oppmerksomhet for andre ting enn prestasjonene Foto: AFP
Den antirasistiske organisasjon Kick It Out ber nå Manchester United stoppe fansens sang om stjernespissen Romelu Lukaku's penis. 

«Romelu Lukaku. He's our Belgium scoring genuis, with a 24 inch penis. Scoring all the goals, bellend to his toes.» lyder sangen fra fansen.

Sangen blir av flere betegnet som «billig» og «stereotypisk». Scott Patterson, som driver United-bloggen The Republik og Manucunia, reagerer kraftig.

– Her har vi en enormt talentfull angriper, som for tiden er toppscorer i ligaen, likevel må han leve med å bli feiret for den antatte størrelsen på penisen, sier Patterson til The Times, ifølge The Mirror

Se video av sangen her:

Legges fram for FA
Også en rekke United-fans er enige i at sangen er rasistisk, skriver The Mirror. Saken er også lagt frem for FA (det engelske fotballforbundet), skriver VG, som først omtalte saken i Norge.

– Rasistiske stereotyper er aldri akseptabelt i fotball, eller i samfunnet, selv om intensjonen er å vise støtte til en spiller. Og det kan få konsekvenser for de som synger sangen, sier en talsmann for Kick It Out, ifølge The Mirror. 

Flere kanaler