Unngå denne sikkerhetssvikten.
* Sikkerhetssvikt hos Apples "Siri"
* Tillater publisering på Facebook-veggen

* Se video av hvor enkelt det er

Sikkerhetssvikten innebærer at alle som får tilgang til din iPhone kan be Siri gjennomføre visse funksjoner som å publisere på Facebook og hente ut navn og telefonnummer. Dette gjelder kun de som har Siri aktivert.

Det er Trend Micro som avdekket sikkerhetssvikten, skriver Aftenposten i dag.

«Enhver person kan bruke «Siri» til å hente ditt fulle navn, din e-postadresse, ditt telefonnummer, ditt bilde og lage oppdateringer på din Facebook-vegg selv om din Iphone eller Ipad er låst med en kode.»

Vi ble overrasket over hvor lett det var å få tilgang til Facebook-kontoen så lenge vi hadde den fysiske telefonen.

Slik ble resultatet av en 30 sekunders operasjon på kontoret, der produsent Dyveke Skauge plutselig var blitt fan av Justin Bieber:
dyveke
"FACERAPE": Så enkelt kan man skrive på veggen til en kollegas Facebookside. Selv om telefonen var låst. Se videoen over for å se mer. Foto: Skjermdump, Facebook.

Datatilsynet synes ikke noe særlig om sikkerhetssvikten.

- Når man har aktivert kode eller fingeravtrykk forventer man at innholdet på mobilen ligger trygt bak. Og selv om man som forbruker har ansvar for å sette seg inn i hvordan mobilen fungerer, kan man ikke forvente at alle skjønner at «Siri» fungerer på denne måten, sier Skåra, og viser til hvor kompliserte og smarte telefonene er blitt, sier informasjonsdirektør i Datatilsynet til Aftenposten.

Dersom du ønsker å sikre deg mot dette er det kun en løsning: Skru av Siri-funksjonen.

Flere saker

Kulderekord i Lom Mens juni ble en måned preget av varmerekorder, har juli startet med kulderekord. Lørdag 04.07 2020
Flere kanaler