Det er enklere for hovedpersonene enn gjestene å kle seg i et bryllup.
Det er enklere for hovedpersonene enn gjestene å kle seg i et bryllup. Foto: Shutterstock
Det er ingen grunn til å slite med kleskoden selv om man er bryllupsgjest. 

Kleskoden er som regel oppgitt i invitasjonen. Alle kategoriene har klare regler for hva som er greit og hva som ikke er det, enten det er snakk om galla, mørk dress eller bare "pent". Men det er to regler som gjelder uansett hvilken kleskategori man får oppgitt; Det er alltid mulig å bruke bunad, og det er aldri greit å bruke hvit kjole om man ikke er bruden.

Nordlandsbunaden
Dette er alltid godtatt som antrekk! Foto: Shutterstock


Her får du en oversikt over hva du kan dra frem fra skapet i de kommende bryllupene: 

Pent
Dette er sommerlig og fint, og brukes gjerne i hagebryllup. Menn har dress, men den kan gjerne være lys. Her velger man selv fargen på skjorten, og mange velger å la slipset bli hjemme. Kvinnene kan boltre seg i pene klær som ikke er spesielt formelle. Her bør fargene være lyse, men ikke hvite. 

Dress
Menn skal strengt tatt bare stille opp i dress. Den kan være både lys eller mørk og ha valgfri farge på skjorten. Slips eller sløyfe er påkrevet. Kvinnene velger kjole, skjørt eller buksedress som er penere enn hverdagsantrekk. Om du velger kjole så skal denne ikke rekke ned i gulvet. 

Mørk dress
Her finner mennene frem mørk dress (mørk blå, grå eller svart) med hvit skjorte og slips eller sløyfe i valgfri farge. Kvinnene kan gå for buksedress eller festkjole som ikke er gulvlang.

Smoking
Her skal menn ha smoking. Ingen overraskelse det. Her skal kvinner ha enten kjole som er under knærne eller lengre. Kjolen kan gjerne være pyntet med paljetter eller være ekstra festfin med glitter. Du kan også være sprek og ha selskapsbukser.

Galla
Dette er den "strengeste" kleskoden. Her skal menn ha kjole og hvitt, og kvinnene skal ha fotsid kjole. Ikke noe miniskjørt her. Men du KAN ha todelt antrekk. Mønsker og farge (bortsett fra hvitt) er valgfritt. 

Bestemor matcher teppet
...Bare pass på at du ikke går i ett med gulvet eller gardinene... Foto: ImgurFlere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler