TALKSHOW: Skavlan har gjennom mange år blitt en kjent talkshow-vert både i Norge og Sverige.
TALKSHOW: Skavlan har gjennom mange år blitt en kjent talkshow-vert både i Norge og Sverige. Foto: NTB scanpix
Siden 2009 har Talkshowet Skavlan vært en del av den faste fredagsunderholdningen for mange. I juni 2018 ble det kjent at programmet skulle flyttes fra NRK til TV 2. Og nå blir det nok en stor forandring for programmet.

«Skavlan» skal nå nemlig flyttes fra å sende på fredager til å sende på lørdager på TV2. Dette er grunnet skuffende seertall i høst. Det melder TV 2 i en pressemelding.

– Seertallene for «Skavlan» på TV 2 denne høsten har ikke vært tilfredsstillende. Vi har sett at tre talkshow på NRK og TV 2 på fredagskvelden blir ett for mange. Derfor flytter vi nå lineærversjonen av programmet til lørdag kveld – til det beste for seerne, sier kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2.

Da «Skavlan» hadde sin faste sendetid som del av fredagsunderholdningen på NRK hadde programmet i gjennomsnitt 686.000 seere på høsten og 705.000 på våren.

Etter programmet kom til TV 2 hadde programmet 440.000 seere på premieren. Og har siden den tid sunket kraftig. Siste program før jul hadde bare 183.000 seere, i følge Kampanje.

Digital satsing
TV2 forteller videre at selv om programmet skal sendes på lørdager, vil det være tilgjengelig på TV Sumo fra fredag ettermiddag, for å være i tråd med TV 2 sin langsiktige digitale satsing på programmet.

– Versjonen som sendes på TV 2 Sumo er også en lengre versjon enn den som sendes på lineær-TV, forteller Rønningen.

Flyttingen vil imidlertid ikke skje før etter nyttår, og programmet har premiere lørdag 12. januar.

Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler