UTROLIG: Hidey (14) hadde en pels som få har sett maken til.
UTROLIG: Hidey (14) hadde en pels som få har sett maken til. Foto: Animal Rescue League Shelter & Wildlife Centre
Bildene av den stakkars katten Hidey (14) går nå verden rundt, etter at katten ble tatt hånd om av Animal Rescue League Shelter & Wildlife Centre i Pennsylvania i USA.

Hideys eier, en 82 år gammel dement mann, hadde ikke klart å ta vare på katten sin, og Hidey hadde derfor enorme floker i pelsen, i tillegg til at den var overvektig.

«Det medisinske teamet vårt barberte bort flere kilo pels fra kattens kropp, og nå har hun det mye bedre», skriver klinikken på Facebook.

Saken fortsetter under bildet
katt
TUNG: Katten ble raskt tatt inn på klinikken for å få pelsen barbert. Foto: Animal Rescue League Shelter & Wildlife Centre

– Som en skrekkfilm
Slektningene hevder de ikke ante at 82-åringen, som bodde alene, hadde katt.

Et familiemedlem, Paul Russel, forteller at han fant katten da han gikk gjennom huset.

– Jeg begynte å se meg rundt, og plutselig hoppet dette enorme vesenet fram fra under senga og løp videre ned i kjelleren. Jeg tenkte «hva var det?». Jeg gikk rundt med en lommelykt, og det var nesten som en skrekkfilm. Til slutt fant jeg katten sammenkrøket i hjørnet. Sannsynligvis var hun veldig redd. Og hadde store smerter, forteller Russel til The Dodo.


Saken fortsetter under innlegget

Får en god jul
Enkelte av dem som har kommentert på klinikkens Facebook-sider mener bildene av katten må være photoshoppet, men dette har blitt tilbakevist.

Hidey har det nå mye bedre, og skal tilbringe julen hos Russel. Det vil likevel ta noe tid før man ser om katten har fått varige skader, skriver People.

«Husk at det ikke bare er de eldre som må ses til, men også kjæledyrene deres. Så kan vi kanskje hindre at dette skjer igjen i framtiden», skriver Animal Rescue League Shelter & Wildlife Centre i innlegget.


Flere saker

Kulderekord i Lom Mens juni ble en måned preget av varmerekorder, har juli startet med kulderekord. Lørdag 04.07 2020
Flere kanaler