0:00 | 2:19
Det er Den Norske Turistforening som står bak den store hyttedagen i dag, lørdag 30.juli. Omtrent halvparten her i landet har tilgang til hytte eller fritidsbolig, viser tall fra SSB.

For de som ikke har tilgang på hytte har Kommunikasjonssjef i DNT Mette Øines Habberstad noen tips. Blant annet kan man søke opp nærmeste hytte på UT.no.

- Det trenger ikke koste mye og man trenger ikke dra langt, forteller Habberstad. Hun er opptatt av at alle som har lyst skal få dra på hyttetur.

LES OGSÅ: Tre av ti har aldri vært på ferie uten strøm

Slik lager du din egen lille hytte:
  • Begynn med å finne seks stokker som du kan bruke til reisverk. Lag en spiss på to av stokken i ene enden slik at de kan stikkes ned i jorden.
  • Dytt de to stokkene ned i jorden med passe avstand. Legg en stokk på toppen og fest med tau. Legg så de ande stokkene på toppstokken og fest på samme måte. Velg ganske lange takbjelker, slik at du kan lene dem bakover mot underlaget. Da blir det en slag gapahuk.
  • Finn granbar eller et pledd og heng over stokkene, og dekk til på sidene med mer granbar.
  • Nå gjenstår det bare å finne et fint navn til hytta.

LES OGSÅ: Sommerfrokost i steden for sommerferie

Gode minner for barna
Det skal nemlig ikke så mye til, mener Habberstad som også foreslår at man kan sette opp en enda enklere hytte. For eksempel kan man legge et pledd over noen stokker eller stoler i hagen.

- Man trenger ikke organisere mye for å skape gode minner for barn, naturen ligger der ute som verdens største lekeland, sier Habberstad.

Hør lydklipp øverst i saken.

Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Setter inn flere tiltak mot muslimhat Økt fokus på diskriminering av muslimer i skolen og registrering av hatkriminalitet hos politiet. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler