DROPP PAPIRPOSEN: Flytt smågodtet over til en plastpose, helst en med zipper, anbefaler ekspertene.
DROPP PAPIRPOSEN: Flytt smågodtet over til en plastpose, helst en med zipper, anbefaler ekspertene. Foto: NTB scanpix
Påsken er rett rundt hjørnet og priskrigen er allerede i gang på en rekke varer. Går det som tidligere, vil også smågodtet bli markant billigere i ukene fremover.

Har du planer om å kjøpe godteriet lang tid i forveien, bør du imidlertid tenke over hvordan du oppbevarer søtsakene. Ekspertene fraråder å bruke papirposen du ofte kjøper smågodtet i, ettersom denne ikke er lufttett. I stedet anbefales plastposer med såkalt zip lock.

– Lufttett emballasje eller beholder vil bevare holdbarheten og ferskheten, og det er spesielt seigt godteri som bør oppbevares lufttett, ellers kan det bli både tørt og miste smak og farge, forteller Celin Huseby, nordisk kommunikasjonsdirektør for Mondelez og Freia, til Din Side.


15–20 grader
Ifølge Nils Olav Jørgensen, som er produkt- og leverandørutviklingssjef i Brynild Gruppen, er det forskjell på ulike typer godteri og hvordan de helst bør oppbevares, men hovedregelen hans er 15-20 grader og forseglet pose.

– I geléprodukter er det generelt en del vann, som gjør at de er myke og gode, og ved lagring utenfor forseglet pose, vil dette vannet fordampe etter hvert – og da vil de bli hardere enn hva de skal være, sier Jørgensen til Din Side.

Saken fortsetter under bildet
zip
PLAST: Oppbevarer du smågodtet i en lufttett plastpose, holder det seg lenger. Foto: Shutterstock

Tar til seg smak
Alt godteri tar til seg smak fra omgivelsene, som alt annet godteri det deler pose med, påpeker Jørgensen. Sjokoladen er den som tar til seg mest smak, og derfor kan det være dumt å blande dette med gummigodteri. 

Løsningen på dette kan være å ha separerte poser. 


Flere saker

Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
Flere nordmenn ber om hjelp til julefeiringa Stadig flere nordmenn ber om hjelp til julefeiringa. Fredag 13.12 2019
Flere kanaler