FERSKT: De rekene som ser livlige og glade ut er de som smaker best sier Christer.
FERSKT: De rekene som ser livlige og glade ut er de som smaker best sier Christer. Foto: P4
Nå som det er sommer og sol er vi nordmenn ekstra glad i og kose oss. Da blir ofte klassikeren loff og reker en del av kosen. 

Men hvordan vet man at rekene er ferske og at noen ikke har fryst dem, tint dem og selger dem som ferske?

P4s favorittkokk Christer Berens har vært innom studio og kommet med sine beste tips for å få de beste rekene. 

I et intervju med P4s Marius Kopperud forteller Christer at man ser om rekene har vært frossen dersom rekene har mistet værhårene. Fordi når rekene fryses blir værhårene skjøre og knekker lett av. 

– Da er det sikkert at de har vært fryst. Selvfølgelig kan det være en av femti reker som har knekte værhår, men dersom det er mange er det mest sannsynlig at rekene har vært fryst, sier Christer. 

«Ser de veldig fristende ut, altså ikke inntørkede ut, så smaker de mye bedre. Da er de nyfanget, for det er slik at man koker de i ganske salt vann, og til slutt trekker det inn i rekene og blir de innskrumpet. Så de skal se litt levende og glade ut så smaker de mye bedre», er enda et tips fra Berens. 


Flere kanaler