DIGITALISERING: Maten blir trolig lik seg, men for øvrig kan det bli store endringer på McDonald's-restaurantene de kommende årene.
DIGITALISERING: Maten blir trolig lik seg, men for øvrig kan det bli store endringer på McDonald's-restaurantene de kommende årene. Foto: Afp
Denne uken åpner den første «selvbetjente» McDonald's-restauranten i vårt naboland, Danmark, og om ikke lenge får også de norske restaurantene en digital make-over.

- Like mange ansatte
McDonald's-restauranten i danske Holbæk får digitale skjermer, der du selv kan sette sammen menyen slik du ønsker. Vil du for eksempel ha hamburger med ekstra løk, kan du selv legge inn dette, skriver BT. (Se bilde av skjermen nederst i saken)

I løpet av de neste to årene skal samtlige 88 restauranter utstyres med disse skjermene. Ifølge avisen, betyr ikke selvbetjeningen at det blir færre ansatte, ettersom den nye strukturen krever flere ansatte i kjøkkenavdelingen. 

De første selvbetjente restaurantene så dagens lys i USA allerede for 10 år siden, og mange andre europeiske land har dette, men det er først nå konseptet kommer til Norden.


Saken fortsetter under bildet
mcd
PLANLEGGER: Også McDonald's i Norge har planer om å ta i bruk digitale løsninger. Foto: Ap

- Bedre opplevelse
Norske gjester kan forvente seg store endringer i løpet av de kommende årene.

- Når vi introduserer det helt nye McDonald's-konseptet her i Norge, ser vi på alt fra betalingsløsninger på digitale flater, til muligheten for et utvidet tilbud på menyen. Tanken er at kunden skal få en helt ny og bedre opplevelse når de går inn i en av våre restauranter, opplyser kommunikasjonssjef i McDonald's Norge, Erik Lødding, til P4.

Han kan foreløpig ikke si noe konkret om hvordan tilbudet blir, men oppgir at det nok blir veldig likt det som nå kommer i Danmark. De første norske restaurantene med det nye konseptet skal etter planen åpne i første halvdel av 2017.

LES OGSÅ: Jennifer åpnet Happy Meal'en hun kjøpte i 2010: - Det er så kvalmt

På McDonald's-restauranten i Holbæk vil det fortsatt bli mulighet til å kjøpe mat på den «gammeldagse måten», hvis du ikke er komfortabel med å bruke digital skjerm, men det blir atskillig færre av restaurantens ansatte som jobber med dette.

Flere kanaler